24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната сметка на проекта, изготвено е възлагателно писмо и са ускорени процедурите, за започването на строеж.

Ако няма обжалване на процедурата по възлагане на обществена поръчка, съвсем скоро ще започнат строителните дейности. Това е важно, защото на 29 юли, изтича второто разрешителното за строеж. За пръв път то е издадено преди 8 години, през 2016 г., но след като предишното управление е поискало удължаване на законовият срок през 2020 г., строежът не може да бъде отлаган повече.

През 2016 г. количествено-стойностната сметка за изпълнението на проекта е била 60 млн. лв., като средствата се осигуряват от държавния бюджет. След актуализацията сега сумата е 78 млн. лв. Обновената сметка е внесена в за одобрение от МРРБ в рамките на Законопроекта на изменение и допълнение на държавния бюджет за 2024 г. и е гласувана и приета на второ четене от Народното събрание. Около 15 млн. лв. са парите за дейностите през 2024 г.

Проектът е на нидерландското архитектурно студио Architects for Urbanity в партньорство със студио „АМАРХ“ Варна.

Related Articles

Разглеждат 77 проекта за интегрирано градско развитие

77 проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на регионите 2021 – 2027" са постъпили за разглеждане в Столична...

Нови пейки ще изненадат децата на Сливен за 24 май

Пейки във формата на разтворени книги, от чиито страници надничат любими приказни герои, ще изненадат малчуганите на Сливен за 24 май. Инициативата е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ