14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

ПУДООС одобри шест проекта за Габрово

Община Габрово, Националната Априловска гимназия и детските градини „Мечо Пух“ и „Младост“ получават финансиране, за да реализират проекти в националната кампания „Чиста околна среда – 2023 г.“.

Средствата се осигуряват от Министерството на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

От постъпилите 760 заявления на общини и кметства, предложени за финансиране са 134 проекта със средства до 15 000 лв. Сред тях са три проекта на Община Габрово – за изграждане на кътове за отдих и спорт в селата Враниловци, Гергини и Поповци на обща стойност 44 970.60 лв.

99 са одобрените проекти на училища и детски градини от постъпилите общо 423 предложения. Средствата за тях са до 7 500 лв. За Габрово това е инициативата на Националната Априловска гимназия за създаване на зелено пространство за изкуство и наука „Терасата“ на стойност 7 495 лв.

От постъпилите 456 проекта на детски градини са одобрени 106 със средства до 7 500 лв. За Габрово това са активностите на ДГ „Мечо Пух“ с „Чиста Земя – щастливи деца“ и на ДГ „Младост“ с „Птичият ни двор“ на обща стойност 14 987.64 лв.

Крайният срок за изпълнение на дейностите е 30 ноември 2023 г. за общините и кметствата, а за училищата и детските градини – до 31 октомври 2023 г.

Благодарение на кампанията „Чиста околна среда“ с доброволния труд и участието на възрастните и на подрастващите са постигнати резултати, които формират ново отношение към природата и опазването ѝ.

Протоколът с одобрените проектни заявления, подлежащи на финансиране в кампания „Чиста околна среда – 2023“, е публикуван на интернет страницата на ПУДООС.

Related Articles

Столична галерия показва „Дом Мечта“

Артисти откриват пресечната точка между изкуство и дизайн "Домът мечта“ представя съжителството на изкуство и дизайн под един покрив. Експозицията в галерия „КО-ОП“ е от...

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ