15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Протест: София без градски транспорт в четвъртък

Работещи от столичния градски транспорт излизат на протест в четвъртък, информират от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ. Основното искане е за 30% увеличение на заплатите.

От 1 март най-късно трябва да има увеличение на заплатите, другият вариант е това да стане възможно най-рано след приемане на бюджета на София, категорични са организаторите на протеста.

Ниските възнаграждения са довели до недостиг на кадри в сферата, като освен шофьори, липсват механици, инженери, и обслужващ персонал, което води до твърде много извънреден труд. Заради това софиянци трябва да са подготвени, че в четвъртък няма да има градски транспорт във времето на протестите. Конкретни часове засега не са обявени.

Related Articles

Пускат билети за празничната теснолинейка на 3 март

ще пътува от гара Септември до Якоруда и от Якоруда до гара Септември за отбелязване на Националния празник за освобождението на България...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ