27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Протест: София без градски транспорт в четвъртък

Работещи от столичния градски транспорт излизат на протест в четвъртък, информират от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ. Основното искане е за 30% увеличение на заплатите.

От 1 март най-късно трябва да има увеличение на заплатите, другият вариант е това да стане възможно най-рано след приемане на бюджета на София, категорични са организаторите на протеста.

Ниските възнаграждения са довели до недостиг на кадри в сферата, като освен шофьори, липсват механици, инженери, и обслужващ персонал, което води до твърде много извънреден труд. Заради това софиянци трябва да са подготвени, че в четвъртък няма да има градски транспорт във времето на протестите. Конкретни часове засега не са обявени.

Related Articles

Съюзът на ландшафтните архитекти отбелязва 20-годишен юбилей

На 14 юни Съюзът на ландшафтните архитекти (СЛА) отбелязва своя 20-годишен юбилей. По този повод се открива изложба на проектите, отличени в конкурса „Ландшафтен...

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ