12 C
Пловдив
вторник, април 23, 2024

Промени на движението за втория етап на ремонта на трамвай №5

Започват строителните работи във връзка с етап две от ремонта на трасето на трамвай номер 5. Ремонтните дейности ще обхванат участъка от бул. „Тодор Каблешков“ до Околовръстното шосе. По този повод ще бъде въведена нова организация на движение по трасето, съобщи заместник-кметът по строителство на София Ангел Джоргов. „Промяната се състои в това, че строителите започват дейности в участъка под Околовръстното шосе. От декември досега работиха само от ухото на Околовръстното шосе до кв. „Княжево“. Трамвай номер 4 ще стига до ухо „Бъкстон“, там, където минава сега и петицата, а трамвай номер 11 ще обръща на ухото, което е срещу стадион „Славия“, каза Джоргов.

Заместник-кметът добави, че заместващият автобус ТМ5 се запазва, като той ще обслужва пътниците на трамваите 4 и 5 през петминутен интервал. Това ще продължи до средата на април.

Движението по кръстовището на бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Цар Борис III“ няма да бъде засегнато от строителните дейности, като ще се работи само в обособеното за това трасе. Джоргов се извини на столичани за неудобството покрай ремонта на трасето, посочвайки, че след него ще има нови перони, релсов път и контактна мрежа, както при изпълнението на ремонта в първия му етап.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ