26 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Промени на движението за втория етап на ремонта на трамвай №5

Започват строителните работи във връзка с етап две от ремонта на трасето на трамвай номер 5. Ремонтните дейности ще обхванат участъка от бул. „Тодор Каблешков“ до Околовръстното шосе. По този повод ще бъде въведена нова организация на движение по трасето, съобщи заместник-кметът по строителство на София Ангел Джоргов. „Промяната се състои в това, че строителите започват дейности в участъка под Околовръстното шосе. От декември досега работиха само от ухото на Околовръстното шосе до кв. „Княжево“. Трамвай номер 4 ще стига до ухо „Бъкстон“, там, където минава сега и петицата, а трамвай номер 11 ще обръща на ухото, което е срещу стадион „Славия“, каза Джоргов.

Заместник-кметът добави, че заместващият автобус ТМ5 се запазва, като той ще обслужва пътниците на трамваите 4 и 5 през петминутен интервал. Това ще продължи до средата на април.

Движението по кръстовището на бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „Цар Борис III“ няма да бъде засегнато от строителните дейности, като ще се работи само в обособеното за това трасе. Джоргов се извини на столичани за неудобството покрай ремонта на трасето, посочвайки, че след него ще има нови перони, релсов път и контактна мрежа, както при изпълнението на ремонта в първия му етап.

Related Articles

В Браниполе се радват на своя Японска градина

Нов парк с японска градина откриха в с. Браниполе край Пловдив. Визията на зоната е тотално променена, като неизползваемото и пустеещо някога място е...

Атрактивни пейки показват забележителностите и туристическите обекти в Симитли

Красиви пейки разказват за природните забележителности и туристическите обекти в община Симитли. Те са с атрактивна форма на книга и са разположени на различни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ