13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

Прокуратурата: МРРБ да заведе дело за признаване собствеността на Руската църква на държавата

Проверка на прокуратурата е установила, че българската държава е собственик на храма “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в София. Това обаче трябва да се потвърди от съда.

На среща в Съдебната палата и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска от регионалния министър, МРРБ да заведе дело, за да се признае, че именно българската държава е собственик на „Руската църква“ и земята в центъра на София.

След проверка на ВАП и СГП, които установяват, че има основание държавата да атакува по съдебен път собствеността върху “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ е сезиран ресорния министър на регионалното развитие Андрей Цеков.

От прокуратурата считат, че е от обществен интерес държавата да атакува по съдебен път претенциите на руската страна върху собствеността на храма.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ