4 C
Пловдив
вторник, ноември 28, 2023

Прокуратурата: МРРБ да заведе дело за признаване собствеността на Руската църква на държавата

Проверка на прокуратурата е установила, че българската държава е собственик на храма “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в София. Това обаче трябва да се потвърди от съда.

На среща в Съдебната палата и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска от регионалния министър, МРРБ да заведе дело, за да се признае, че именно българската държава е собственик на „Руската църква“ и земята в центъра на София.

След проверка на ВАП и СГП, които установяват, че има основание държавата да атакува по съдебен път собствеността върху “Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ е сезиран ресорния министър на регионалното развитие Андрей Цеков.

От прокуратурата считат, че е от обществен интерес държавата да атакува по съдебен път претенциите на руската страна върху собствеността на храма.

Related Articles

Избраха фирма за разширението на АМ „Тракия” от София до Пловдив

Софийската фирма „ВИА – План” ЕООД е избрана от АПИ да извърши първата процедура за разширение на АМ „Тракия” от София до Пловдив. Компанията...

АПИ прекрати договора на фирмата, поддържаща пътища в Бургаска област

Областното пътно управление поема аварийно дейността до избора на нов изпълнител Агенция "Пътна инфраструктура" прекрати договора с дружеството "БГ НОВА", поддържащо републиканските пътища в област...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ