Проект превръща Лятното кино в Стамболийски от руина в истинско бижу

0

Активно върви ремонтът на Лятното кино на Стамболийски. Дейностите продължават, докато времето позволява, уточняват от администрацията. Проектът е повече от впечатляващ и ще превърне порутената сграда в атрактивна културна зона.

Ремонтът включва гишето за билети отпред, където ще има и две съблекални за артистите, когато сцената се ползва за концерти и представления. Основно ще бъде ремонтирана и самата сцена, която ще бъде облечена с подходяща настилка, за да се ползва за танцови спектакли. Ще се реновират и двете зони за вход и изход. Фасадата на киното също ще бъде ремонтирана, а местата за публиката ще са с нови модерни седалки. Ще има обособени специални места за прожекторите и за два пулта за озвучаване и за осветлението. Ще бъде направена и нова тоалетна към сградата.

„Работи се и в събота и неделя. Ще бъде готово за лятото, когато ще го открием с концерт на музиканти от Стамболийски. Дадохме живот на още една разрушена от безстопанственост сграда. Всичко, което правим с моя екип е не за днес, не за утре, а за поколения напред“, коментира градоначалникът Георги Мараджиев.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си