27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Проект превръща Лятното кино в Стамболийски от руина в истинско бижу

Активно върви ремонтът на Лятното кино на Стамболийски. Дейностите продължават, докато времето позволява, уточняват от администрацията. Проектът е повече от впечатляващ и ще превърне порутената сграда в атрактивна културна зона.

Ремонтът включва гишето за билети отпред, където ще има и две съблекални за артистите, когато сцената се ползва за концерти и представления. Основно ще бъде ремонтирана и самата сцена, която ще бъде облечена с подходяща настилка, за да се ползва за танцови спектакли. Ще се реновират и двете зони за вход и изход. Фасадата на киното също ще бъде ремонтирана, а местата за публиката ще са с нови модерни седалки. Ще има обособени специални места за прожекторите и за два пулта за озвучаване и за осветлението. Ще бъде направена и нова тоалетна към сградата.

„Работи се и в събота и неделя. Ще бъде готово за лятото, когато ще го открием с концерт на музиканти от Стамболийски. Дадохме живот на още една разрушена от безстопанственост сграда. Всичко, което правим с моя екип е не за днес, не за утре, а за поколения напред“, коментира градоначалникът Георги Мараджиев.

Related Articles

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...

Започва почистването на р. Марица в Пловдив

Започва дългоочакваното почистване на река Марица в Пловдив. Дейностите ще бъдат изпълнени от софийската фирма „БКС – Озеленяване“. Срокът е 90 дни. Работата е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ