8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Проект превръща Лятното кино в Стамболийски от руина в истинско бижу

Активно върви ремонтът на Лятното кино на Стамболийски. Дейностите продължават, докато времето позволява, уточняват от администрацията. Проектът е повече от впечатляващ и ще превърне порутената сграда в атрактивна културна зона.

Ремонтът включва гишето за билети отпред, където ще има и две съблекални за артистите, когато сцената се ползва за концерти и представления. Основно ще бъде ремонтирана и самата сцена, която ще бъде облечена с подходяща настилка, за да се ползва за танцови спектакли. Ще се реновират и двете зони за вход и изход. Фасадата на киното също ще бъде ремонтирана, а местата за публиката ще са с нови модерни седалки. Ще има обособени специални места за прожекторите и за два пулта за озвучаване и за осветлението. Ще бъде направена и нова тоалетна към сградата.

„Работи се и в събота и неделя. Ще бъде готово за лятото, когато ще го открием с концерт на музиканти от Стамболийски. Дадохме живот на още една разрушена от безстопанственост сграда. Всичко, което правим с моя екип е не за днес, не за утре, а за поколения напред“, коментира градоначалникът Георги Мараджиев.

Related Articles

Икономистите на БАН организират научна конференция за прехода към зелена икономика

Институтът за икономически изследвания при БАН организира научна конференция на тема: „Икономическо развитие и политики: реалности и перспективи. Национални и европейски предизвикателства на прехода...

МРРБ публикува нови образци на задължителните декларации по ЗУЕС

Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). Те са разработени във връзка с промените в нормативния...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ