15 C
Пловдив
понеделник, февруари 26, 2024

Продават общински апартаменти на наематели в София

Над 1600 семейства в София имат право да купят общинските жилища, в които живеят, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред медии.

Той припомни, че Съветът направи промени в наредбата за общинските жилища, с които се увеличиха техните цените със 70% и се даде право на тези над 1600 семейства, около 5000 души, да закупят жилищата.

Според БТА общо 8123 са общинските жилища в София, в които в момента има настанени наематели. Общо 1309 са семействата в столицата, които са картотекирани и включени в списъците на районните администрации като нуждаещи се. От тях най-голям брой чакащи за настаняване има в район „Младост“ – 171 семейства, следвани от „Люлин“ – 144 и „Красна поляна“ – 124.

Related Articles

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ