36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Продават общински апартаменти на наематели в София

Над 1600 семейства в София имат право да купят общинските жилища, в които живеят, съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев пред медии.

Той припомни, че Съветът направи промени в наредбата за общинските жилища, с които се увеличиха техните цените със 70% и се даде право на тези над 1600 семейства, около 5000 души, да закупят жилищата.

Според БТА общо 8123 са общинските жилища в София, в които в момента има настанени наематели. Общо 1309 са семействата в столицата, които са картотекирани и включени в списъците на районните администрации като нуждаещи се. От тях най-голям брой чакащи за настаняване има в район „Младост“ – 171 семейства, следвани от „Люлин“ – 144 и „Красна поляна“ – 124.

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Община Стара Загора готова да обезщети собствениците на земи в парк „Бедечка“

Желанието на администрацията е местността да бъде запазена като зелена територия за отдих и рекреация в града Имаме готовност за обезщетяване на собствениците на земи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ