16 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Пристанище на брега на Белославското езеро строи зърнен бос

В близост до Варна, На южния бряг на Белославското езеро в района на Варна ще бъде разположено ново пристанище. Точната му локация е между фериботния комплекс и терминала за пропан-бутан на „Газтрейд“.

Инвеститор е търговецът на зърно с компанията „Агрия груп холдинг“, който ще го изгражда през дъщерното си „Бора инвест“.

По проект новото пристанище ще е с капацитет 1-1.2 млн. тона зърно годишно. Обявената по-рано инвестиция в размер на от около 30 млн. евро сега е на път да надхвърли 45 млн. евро. Финансирането за пристанището беше одобрено още от края на 2018 г. – началото на 2019 г. от Европейската инвестиционна банка, а съфинансираща банка е ДСК. По тази линия няма промяна, но бюджетът ще трябва да се актуализира, съобщи „Капитал“.

Плановете са пристанището да започне работа през 2026 г.

Related Articles

Създават виртуална карта на изоставените училища в България

Продължава работата по българския павилион на 18-то биенале за архитектура във Венеция, информират от Камарата на архитектите в България. Като част от програмата на...

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ