32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Приключва строителството на инсталация за преработка на битови отпадъци в с. Радловци

Завършва строителството на сепарираща и компостираща инсталация за преработка на битови боклуци край кюстендилското село Радловци. Там ще се карат отпадъците на три общини – Кюстендил, Трекляно и Невестино. Съоръжението ще бъде отдадено на частно сдружение след търг.

Обектът е на стойност близо 10 млн. лв. и е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 „, Съфинансирането е от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз.

Капацитетът на инсталацията е 15 хиляди тона битови боклуци годишно.

До двете нови съоръжения се прави и нов асфалтов път, по който ще се транспортират отпадъците. В компостиращата инсталация ще постъпват биоразградимите боклуци, които ще се преработват за тор. По-голямата част от фракциите ще могат да се използват в промишлеността – стъкло, желязо, пластмаса и други материали.

Източник: БНР

Related Articles

Организационна среща за плановия ремонт на Дунав мост

Седмица преди началото на плановия ремонт на Дунав мост започна организация на цялостния процес. Ремонтът на българския участък на Дунав мост при Русе ще...

За обществено обсъждане: Публикуван е нов законопроект за ВиК

Да бъде запазена социалната поносимост на цената на ВиК услугите за всяка отделна административна област. Това е регламентирано в проекта на нов Закон за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ