4 C
Пловдив
сряда, февруари 21, 2024

Приключва строителството на инсталация за преработка на битови отпадъци в с. Радловци

Завършва строителството на сепарираща и компостираща инсталация за преработка на битови боклуци край кюстендилското село Радловци. Там ще се карат отпадъците на три общини – Кюстендил, Трекляно и Невестино. Съоръжението ще бъде отдадено на частно сдружение след търг.

Обектът е на стойност близо 10 млн. лв. и е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 „, Съфинансирането е от Европейския фонд за районно развиване на Европейския съюз.

Капацитетът на инсталацията е 15 хиляди тона битови боклуци годишно.

До двете нови съоръжения се прави и нов асфалтов път, по който ще се транспортират отпадъците. В компостиращата инсталация ще постъпват биоразградимите боклуци, които ще се преработват за тор. По-голямата част от фракциите ще могат да се използват в промишлеността – стъкло, желязо, пластмаса и други материали.

Източник: БНР

Related Articles

МРРБ стартира процедура за присъждане на Евро етикет за иновации и добро управление в общините

МРРБ стартира Седма процедура за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво на български общини за периода 2024-2026 година....

Външните пана на Димитровград – атрактивна галерия на открито

Димитровград активно участва в инициативата „Ново архитектурно наследство“. Проектът “Художествен синтез в Димитровград” е насочен към съхраняване на атрактивните външни пана, които превръщат града...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ