36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Приеха ПУП на „Околовръстния път“ от АМ „Люлин“ до ул. „Киевска“

„Подробният устройствен план на „Околовръстния път“ от автомагистрала „Люлин“ до ул. „Киевска“ в район „Витоша“ беше приет от Националния експертен съвет към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Участъкът е с дължина 5,8 км и обхваща районите „Люлин“, „Красна поляна“, „Овча купел“ и „Витоша“. Проектът предвижда изграждане на:

– три кръстовища на две нива – на ул. „Суходолска“, на бул. „Президент Линкълн“ и на бул. „Н. Петков“;

– естакада за директното трасе;

– четири пешеходни пасарелки;

– реконструкция на язовирната стена на яз. „Суходол“;

– реконструкция на жп надлеза на линията София – Перник с възможност за бъдещото ѝ удвояване.

Предстои издаване на заповед за одобряване на плана от министъра на регионалното развитие и благоустройството. След това Агенция „Пътна инфраструктура“ следва да започне процедури за избор на изпълнител.

За втория участък от „Софийския околовръстен път“– от ул. „Киевска“ до бул. „България“ – Столичната община изготвя идейни проекти. Те обаче ще могат да бъдат процедирани едва след като завърши обжалването в съда на заповедта за изработване на плана.

Related Articles

Възможност за участие в конкурса ,,Достъпен град“ за 2025 г.

Конкурсът за наградата "Достъпен град" за 2025 г. вече е отворен за кандидатстване. С нея се отличават градове, които полагат резултатни усилия, за да...

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ