35 C
Пловдив
събота, септември 23, 2023

Приеха ПУП на „Околовръстния път“ от АМ „Люлин“ до ул. „Киевска“

„Подробният устройствен план на „Околовръстния път“ от автомагистрала „Люлин“ до ул. „Киевска“ в район „Витоша“ беше приет от Националния експертен съвет към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Участъкът е с дължина 5,8 км и обхваща районите „Люлин“, „Красна поляна“, „Овча купел“ и „Витоша“. Проектът предвижда изграждане на:

– три кръстовища на две нива – на ул. „Суходолска“, на бул. „Президент Линкълн“ и на бул. „Н. Петков“;

– естакада за директното трасе;

– четири пешеходни пасарелки;

– реконструкция на язовирната стена на яз. „Суходол“;

– реконструкция на жп надлеза на линията София – Перник с възможност за бъдещото ѝ удвояване.

Предстои издаване на заповед за одобряване на плана от министъра на регионалното развитие и благоустройството. След това Агенция „Пътна инфраструктура“ следва да започне процедури за избор на изпълнител.

За втория участък от „Софийския околовръстен път“– от ул. „Киевска“ до бул. „България“ – Столичната община изготвя идейни проекти. Те обаче ще могат да бъдат процедирани едва след като завърши обжалването в съда на заповедта за изработване на плана.

Related Articles

Вековно дърво в Плевен указва историческите и културни забележителности

Указателни табели, насочващи към историческите и културните забележителности на Плевен, бяха монтирани на дънера на дърво, което е на близо 150 години. Дънерът се...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ