21 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Премахват незаконните каравани по морето

Проверките констатират и заграждане на земя

Започват засилени проверки за незаконно разположени кемпери и каравани. Проверките ще са по плажните ивици по Южното Черноморие. На 12 април изтича срокът за доброволното им премахване, тъй като са разположени в забранени зони или в общински и държавни терени.

Това обяви областният управител на Бургас Пламен Янев по БНТ. Според него незаконно разположените каравани са се превърнали в диво къмпингуване и се образуват гета. “Трябва да се премине към нещо, което да бъде “облечено” в законова рамка“, категоричен е той.

Констатира се, че лятното позициониране на каравани и кемпери за определен период се превръща в целогодишна дейност с цел запазване на места и завземане на територии.

Related Articles

Училище „Максим Горки“ в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Осигурено е финансиране за изграждане на допълнителна сграда към Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, информират от Общината. Разширението ще е в югозападната...

Община Приморско получи държавни имоти за градски парк

Правителството одобри Община Приморско да получи държавни имоти в града с площ близо 14 000 кв. Те ще бъдат използвани за изграждане на общински...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ