24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината Живко Тодоров и неговите заместници.

Предстои стартиране на цялостен ремонт на основната сграда на Спортно училище „Тодор Каблешков“. „То е едно от малкото, които не са ремонтирани. Освен общежитието, за което вече имаме класиране за обществената поръчка, сега ще обявим и за цялостен ремонт на основната сграда“, каза градоначалникът. Той обяви, че предстои и цялостно обновяване на дворовете на Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ и Средно училище „Васил Левски“.

Тодоров даде яснота и по отношение на Детското отделение в Стара Загора. „Кандидатстваме заедно с Община Бургас по проект за изграждане на ново детско отделение с нова сграда. На практика тук имаме такава болница, но сега ще бъде отделение към нея, за да не се създават нови структури, а само самата сграда ще бъде нова. Има вече определено място за изграждането ѝ. Държим пряка връзка с директора на болницата, както и с началника на отделението, за да бъде всичко стиковано и да направим тази така важна придобивка за града ни“, коментира още градоначалникът.

„Още един важен проект за града ни е така нареченото културно КИТИ – Концепция за интегрирани териториални инвестиции, което правим заедно с Пловдив и това включва банята на Старозагорските бани и прилежащата археология, която трябва да бъде обновена и да посреща гости и туристи в подходящ вид“, каза още Тодоров.

Кметът коментира и пространството зад Универсалния магазин, за което предстои през следващия месец ще бъде обявен конкурс за неговото оформление. Той ще бъде съобразен с арт общността в града. Стана ясно и, че след провеждан търг, желаещи за закупуването му не е имало.

Зам.-кметът с ресор „Култура и туризъм“ Милена Желева обяви, че ще бъдат ремонтирани и други две знакови сгради за Стара Загора. Това са сградите на Библиотека „Родина“ /бул. „Руски“ №17/ и на Читалище „Родина-1860“ /бившият Пионерски дом/, където също са в действие процедури по избор на изпълнител.

Related Articles

БНБ препоръчва: Банките да затегнат отпускането на ипотечни кредити

БНБ отчита увеличение при отпускането на кредити, обезпечени с жилищни недвижими имоти и в тази връзка разпореди на банките да вземат допълнителни мерки за...

Хеликоптерната площадка до тунел „Железница“ вече с регистрация по HEMS

Хеликоптерното летище до тунел "Железница" на АМ "Струма" вече има регистрация по HEMS. ГД "Гражданска въздухоплавателна администрация" регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ