18 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

През пролетта: Строят южното платно на бул. „Филип Кутев“ в София

Продължават строителните дейности по северното платно на ул. „Филип Кутев“ в участъка от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“. Трасето е с дължина от 600 метра и към момента е изградена подземната инфраструктура – канали, тръбна и ел. мрежа, отводняване. Извършена е реконструкция на съществуващия газопровод. Успоредно с улицата се извършва и корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостовото съоръжение. При подходящи метеорологични условия през следващата година ще бъде положен и последният износващ пласт асфалт в участъка, ще се изградят тротоарите, заедно с осветлението и озеленяването.

Изграждането на южното платно на бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ ще започне през пролетта. През това време движението ще се извършва по две ленти в посока по новоизграденото северно платно.

Строителните дейности на новия участък от ул. „Филип Кутев“ започнаха след изпълнението на първия етап от улицата между ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“. Улица „Филип Кутев“ заедно с бул. „Тодор Каблешков“ са част от вътрешния градски ринг, който Столична община поетапно изгражда като един от стратегическите обекти, заложени в програмата на кмета Йорданка Фандъкова. Улицата ще бъде с две нови пътни платна за движение и тротоари.

Related Articles

Букурещ обяви международeн конкурс за дизайн на крайбрежна зона

Орденът на архитектите в Румъния (OAR) и Община Букурещ, обявиха Международен конкурс за дизайн на крайбрежна зона - „Colentina Lakes, 2nd District, Bucharest“. Конкурсът...

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ