14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

През пролетта: Строят южното платно на бул. „Филип Кутев“ в София

Продължават строителните дейности по северното платно на ул. „Филип Кутев“ в участъка от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“. Трасето е с дължина от 600 метра и към момента е изградена подземната инфраструктура – канали, тръбна и ел. мрежа, отводняване. Извършена е реконструкция на съществуващия газопровод. Успоредно с улицата се извършва и корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостовото съоръжение. При подходящи метеорологични условия през следващата година ще бъде положен и последният износващ пласт асфалт в участъка, ще се изградят тротоарите, заедно с осветлението и озеленяването.

Изграждането на южното платно на бул. „Филип Кутев“ от бул. „Черни връх“ до ул. „Сребърна“ ще започне през пролетта. През това време движението ще се извършва по две ленти в посока по новоизграденото северно платно.

Строителните дейности на новия участък от ул. „Филип Кутев“ започнаха след изпълнението на първия етап от улицата между ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“. Улица „Филип Кутев“ заедно с бул. „Тодор Каблешков“ са част от вътрешния градски ринг, който Столична община поетапно изгражда като един от стратегическите обекти, заложени в програмата на кмета Йорданка Фандъкова. Улицата ще бъде с две нови пътни платна за движение и тротоари.

Related Articles

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ