11 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

През есента: Пускат участък от столичния булевард „Филип Кутев“

Новият участък от столичния булевард „Филип Кутев“ ще бъде готов през есента, съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет.

Новата част ще бъде с дължина от 1,2 км, с общо 6 ленти за движение, широки тротоари и велоалеи в двете посоки, стана ясно след проверка на председателя на общинския съвет Георги Георгиев и зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов.

„След откриването на новата част от булевард „Филип Кутев“ ще можем да стигнем от бул. „Симеоновско шосе“ до бул. „Черни връх“ за 3 минути с кола или колело. Тъй като новото трасе минава покрай Зоопарка, се изграждат звукоизолиращи бетонни стени, които да не позволяват шумът от трафика да пречи на животните“, коментира Георги Георгиев.

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Предстои конкурс за нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ