16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

През есента: Пускат участък от столичния булевард „Филип Кутев“

Новият участък от столичния булевард „Филип Кутев“ ще бъде готов през есента, съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет.

Новата част ще бъде с дължина от 1,2 км, с общо 6 ленти за движение, широки тротоари и велоалеи в двете посоки, стана ясно след проверка на председателя на общинския съвет Георги Георгиев и зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов.

„След откриването на новата част от булевард „Филип Кутев“ ще можем да стигнем от бул. „Симеоновско шосе“ до бул. „Черни връх“ за 3 минути с кола или колело. Тъй като новото трасе минава покрай Зоопарка, се изграждат звукоизолиращи бетонни стени, които да не позволяват шумът от трафика да пречи на животните“, коментира Георги Георгиев.

Related Articles

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ