24 C
Пловдив
четвъртък, юни 13, 2024

През есента: Пускат участък от столичния булевард „Филип Кутев“

Новият участък от столичния булевард „Филип Кутев“ ще бъде готов през есента, съобщиха от пресцентъра на Столичния общински съвет.

Новата част ще бъде с дължина от 1,2 км, с общо 6 ленти за движение, широки тротоари и велоалеи в двете посоки, стана ясно след проверка на председателя на общинския съвет Георги Георгиев и зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов.

„След откриването на новата част от булевард „Филип Кутев“ ще можем да стигнем от бул. „Симеоновско шосе“ до бул. „Черни връх“ за 3 минути с кола или колело. Тъй като новото трасе минава покрай Зоопарка, се изграждат звукоизолиращи бетонни стени, които да не позволяват шумът от трафика да пречи на животните“, коментира Георги Георгиев.

Related Articles

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ