12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Предстои семинар “Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“

В деня на Свети Климент Охридски – 25 ноември Националният исторически музей организира семинар “Средновековно крепостно строителство– ландшафти и архитектурни похвати“ в пленарната зала на Музея. Откриването в пленарната зала на музея ще бъде от 10:00 часа с представяне от доц. д-р Бони Петрунова. Гост лектори са проф. Николай Овчаров и проф. арх. Николай Тулешков.

“Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“ се реализира по проект „Проучвания на Цитаделата на крепостта Кокалянски Урвич-2022“. А резултатите от проекта ще представи Филип Петрунов, археолог в Секция за средновековна археология на Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките.

Форумът е отворен за участие. Всеки, който има интерес е необходимо да изтегли дигитална покана за събитието от уебсайта на НИМ и да я представи на входа на музея.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ