32 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

Предстои семинар “Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“

В деня на Свети Климент Охридски – 25 ноември Националният исторически музей организира семинар “Средновековно крепостно строителство– ландшафти и архитектурни похвати“ в пленарната зала на Музея. Откриването в пленарната зала на музея ще бъде от 10:00 часа с представяне от доц. д-р Бони Петрунова. Гост лектори са проф. Николай Овчаров и проф. арх. Николай Тулешков.

“Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“ се реализира по проект „Проучвания на Цитаделата на крепостта Кокалянски Урвич-2022“. А резултатите от проекта ще представи Филип Петрунов, археолог в Секция за средновековна археология на Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките.

Форумът е отворен за участие. Всеки, който има интерес е необходимо да изтегли дигитална покана за събитието от уебсайта на НИМ и да я представи на входа на музея.

Related Articles

Правят индустриален парк на 300 дка в Търговище

Ще е на терени в близост до главния път София-Варна Индустриален парк ще бъде изграден в Търговище по Плана за възстановяване и устойчивост. Градът е...

За обществено обсъждане: Публикуван е нов законопроект за ВиК

Да бъде запазена социалната поносимост на цената на ВиК услугите за всяка отделна административна област. Това е регламентирано в проекта на нов Закон за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ