15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Предстои семинар “Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“

В деня на Свети Климент Охридски – 25 ноември Националният исторически музей организира семинар “Средновековно крепостно строителство– ландшафти и архитектурни похвати“ в пленарната зала на Музея. Откриването в пленарната зала на музея ще бъде от 10:00 часа с представяне от доц. д-р Бони Петрунова. Гост лектори са проф. Николай Овчаров и проф. арх. Николай Тулешков.

“Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“ се реализира по проект „Проучвания на Цитаделата на крепостта Кокалянски Урвич-2022“. А резултатите от проекта ще представи Филип Петрунов, археолог в Секция за средновековна археология на Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките.

Форумът е отворен за участие. Всеки, който има интерес е необходимо да изтегли дигитална покана за събитието от уебсайта на НИМ и да я представи на входа на музея.

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ