17 C
Пловдив
събота, юни 10, 2023

Предстои семинар “Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“

В деня на Свети Климент Охридски – 25 ноември Националният исторически музей организира семинар “Средновековно крепостно строителство– ландшафти и архитектурни похвати“ в пленарната зала на Музея. Откриването в пленарната зала на музея ще бъде от 10:00 часа с представяне от доц. д-р Бони Петрунова. Гост лектори са проф. Николай Овчаров и проф. арх. Николай Тулешков.

“Средновековно крепостно строителство – ландшафти и архитектурни похвати“ се реализира по проект „Проучвания на Цитаделата на крепостта Кокалянски Урвич-2022“. А резултатите от проекта ще представи Филип Петрунов, археолог в Секция за средновековна археология на Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките.

Форумът е отворен за участие. Всеки, който има интерес е необходимо да изтегли дигитална покана за събитието от уебсайта на НИМ и да я представи на входа на музея.

Related Articles

Ремонтираха втори подлез в Плевен

В момента се изгражда прилежащата инфраструктура Приключи ремонтът на втория пешеходен подлез в Плевен в района на Стара гара. Съоръжението е построено 70-те години и...

АПИ с ново ръководство

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, за председател на Управителния съвет на АПИ е назначен инж. Ясен Йорданов. Членове...
- Реклама -spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ