9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Предстои дискусия за дизайн на градската среда

Асоциация на интериорните дизайнери в България организира събитие на тема „Дизайн на градската среда“. То ще се проведе на 25 януари, 18.30 часа в Клуб на дизайнера София.

Ще бъдат разгледани естетическите интервенции в градските пространства, пряката намеса на архитекти, дизайнери и артисти в подобряването на съвременната градска среда.

Във фокуса на дискусията ще бъдат намеси в откритите градски пространства, улици, фасади на сгради, спирки, подлези и други обществени зони.

Ще бъдат коментирани графити и други форми на street art, интегрирането на художествени обекти, конструкции и инсталации в различни места в градската среда. Озеленяването, външните мебели, вписващи се в градската среда, реновацията на подлези и спирки, атрактивните пейки, кошчета, стойки за колелета са само някои видове намеси, които променят визията на занемарени сгради, неприветливи улици и изоставени и забравени пространства. Друга тема за обмяна на творчески идеи е функционалното усвояване на отворени градски пространства, междублоковите пространства, трансформацията на покривни тераси и т.н.

Related Articles

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ