4 C
Пловдив
петък, декември 8, 2023

Представят първата и единствена нулевоенергийна каравана в България

На 29 март от 13:00 ч. Център за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ ще представи първата нулевоенергийна каравана в България. Събитието е в рамките на дните на нулевоенергийните сгради на Архитектурно-строителна седмица 2023 в Интер Експо Център в София.

По време на представянето на караваната експерти ще демонстрират задължителните параметри на една пасивна къща. Те ще дадат възможност на гостите да се запознаят с принципите на строителството на нулевоенергийни сгради чрез специално създадени за демонстрационни макети.

„Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. Възможности за финансиране“ е другото събитие по темата, което ще се проведе същия ден. То е организирано от Камарата на строителите в България.

Related Articles

София: Завърши етап от реконструкцията на Централни хали

Емблематичните за София Централни хали ще отворят врати през пролетта на 2024 г., информират от чуждестранната верига, която придоби сградата и започна нейната реконструкция...

Ремонтират Националния студентски дом с пари от Плана за възстановяване и устойчивост

Създаване на Национален фокусен център към Националния студентски дом в София позволява ремонтът на емблематичната сграда да се осъществи със средства от Националния план...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ