14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Представят първата и единствена нулевоенергийна каравана в България

На 29 март от 13:00 ч. Център за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ ще представи първата нулевоенергийна каравана в България. Събитието е в рамките на дните на нулевоенергийните сгради на Архитектурно-строителна седмица 2023 в Интер Експо Център в София.

По време на представянето на караваната експерти ще демонстрират задължителните параметри на една пасивна къща. Те ще дадат възможност на гостите да се запознаят с принципите на строителството на нулевоенергийни сгради чрез специално създадени за демонстрационни макети.

„Енергийна ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. Възможности за финансиране“ е другото събитие по темата, което ще се проведе същия ден. То е организирано от Камарата на строителите в България.

Related Articles

Варна: Монтират нова чешма с минерална вода в кв. „Младост“

Предстои в конструкцията да се вгради и барелеф на Капитан Петко войвода Конструкцията на нова чешма с минерална вода е монтирана в кв. "Младост" във...

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ