17 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти, архитекти, журналисти и граждани, които се интересуват от темата, ще се проведе в сградата на Общината.

Ревитализирането на съществуващия колодрум в Сливен има за цел да осигури многофункционално спортно съоръжение за града, на което да се провеждат и различни културно-масови мероприятия. Идеята е изграждане на колодрум от 3-та категория по категоризацията на Международната колоездачна федерация.

Проектът предвижда реновиране на бетоновата писта с подходяща настилка, отговаряща на съвременните изисквания за тренировки и състезания по пистово колоездене. Проектирана е обслужваща сграда с необходимите помещения за практикуване на спорта и провеждане на международни състезания и други събития.

Планира се съвместяването на други спортни тренировки, като се изградят лекоатлетическа писта, BMX парк с извити рампи, мини футболно игрище, върху чийто терен евентуално може да се изгради и ледена пързалка, както и възможност за разполагане на сцени и пасивен екран за лятно кино. Предвижда се изграждане на нови 1 400 места.

Направено е зониране на сградата, което включва зона велоклуб с рецепция, зона за отдих с мемориална стена, санитарни помещения, офисни помещения, каси, медицински кабинет, съблекални, санитарни възли.

Предвидени са и няколко склада за инвентар, зали с различен капацитет, асансьори, зона с бюфет, фитнес, магазин за колелета, товарен вход с рампа, достъпна от бул. „Бургаско шосе“, пешеходен достъп. Проектът предвижда изграждане на три метални козирки, като покритието им ще бъде от фотоволтаични панели. Ще бъде извършено благоустрояване.

Related Articles

Училище „Максим Горки“ в Стара Загора се разширява с нова пристройка

Осигурено е финансиране за изграждане на допълнителна сграда към Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора, информират от Общината. Разширението ще е в югозападната...

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ