24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Представят проекта за развитие на Дунавски индустриален парк

Община Свищов организира публично представяне на проекта за развитие на Дунавски индустриален технологичен парк. Събитието ще се състои на 11 септември 2023 г. (понеделник) от 17.00 ч., в салона на читалището в града.

Участие в представянето на дейностите по проекта ще вземат кметът Генчо Генчев и част от екипа по разработването му: Йорданка Димитрова – ръководител, Светослав Кьосев – зам.-председател на Двустранната търговска камара България – Румъния, Ивайло Асенов, Бойко Милев, проф. д-р инж. Фантина Рангелова. Специално за случая се очаква да пристигне и президентът на турската компания IDEArc Емрах Ердем Озлу.

Срещата има за цел да запознае широката общественост с приключилите до момента дейности, свързани с подготовката на стратегически документи, осъществени партньорства, реализирани процедури, както и предстоящите планове по изграждането на индустриалната зона до самото й финализиране.

Ще бъде представена и 3D визуализация на Индустриалния парк, разработена от международен екип – български и турски специалисти, лидери в проектирането и изграждането на подобни проекти.

Срещата ще бъде отворена за граждани и медии, желаещите да получат повече информация.

Related Articles

След ремонт: Превръщат обсерваторията на Благоевград в туристически център

Започва мащабен ремонт и трансформация на обсерваторията в Благоевград, информират от администрацията в града. Сградата ще стане дом на нова туристическа атракция - дигитален...

АПИ: Разширяваме 20 първокласни пътни участъка до скоростни пътища

„Един от ключовите приоритети, залегнали в бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата година, е възлагането на идейни проекти с пълни геоложки проучвания и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ