7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Представят проекта за развитие на Дунавски индустриален парк

Община Свищов организира публично представяне на проекта за развитие на Дунавски индустриален технологичен парк. Събитието ще се състои на 11 септември 2023 г. (понеделник) от 17.00 ч., в салона на читалището в града.

Участие в представянето на дейностите по проекта ще вземат кметът Генчо Генчев и част от екипа по разработването му: Йорданка Димитрова – ръководител, Светослав Кьосев – зам.-председател на Двустранната търговска камара България – Румъния, Ивайло Асенов, Бойко Милев, проф. д-р инж. Фантина Рангелова. Специално за случая се очаква да пристигне и президентът на турската компания IDEArc Емрах Ердем Озлу.

Срещата има за цел да запознае широката общественост с приключилите до момента дейности, свързани с подготовката на стратегически документи, осъществени партньорства, реализирани процедури, както и предстоящите планове по изграждането на индустриалната зона до самото й финализиране.

Ще бъде представена и 3D визуализация на Индустриалния парк, разработена от международен екип – български и турски специалисти, лидери в проектирането и изграждането на подобни проекти.

Срещата ще бъде отворена за граждани и медии, желаещите да получат повече информация.

Related Articles

Предстои конкурс за нов главен архитект на София

Кметът на София Васил Терзиев иска нов главен архитект на столицата на мястото на арх. Здравко Здравков, който бе избран на поста през 2016...

Изложба за Старинен Несебър може да се види в Софийския университет

Изложба „Старинен Несебър – синергия на нематериално, материално и подводно културно наследство“ може да се разгледа до 7 март в Централното фоайе на Софийския...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ