8 C
Пловдив
четвъртък, декември 7, 2023

Празнично: „Българовско шествие” за 3 март

Инициативата „Българовско шествие“ ще се проведе за шести път по повод трети март и честването на годишнината от Освобождението на България. Участниците в него ще изминат разстоянието между Бургас и Българово, развявайки националния флаг. Инициатори са семейство Карашеви от Бургас, съобщават от пресцентъра на общината в морския град.

Програмата на инициативата ще започне в 9:00 часа от Морска гара – Бургас с музикален поздрав от ученици от Средно училище „Добри Чинтулов“ и демонстрации на спортистите от местния Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“.

Шествието ще потегли в 10:00 часа и ще премине под полицейски ескорт през главните улици и булеварди на Бургас. Маршрутът ще премине през ул. „Булаир“, бул. „Демокрация“, бул. „Стефан Стамболов“, кв. „Ветрен“ и ще се насочи към град Българово.

На централния площад в Българово също е предвидена празнична програма с участието на ученици и спортисти, както и на народния певец Костадин Михайлов.

След това гостите и жителите на града ще се отправят на организирано шествие към местния храм „Свети Атанасий“. В двора на църквата ще бъдат положение цветя и венци в памет на загубилите живота си по време на Освобождението на България.

Related Articles

МРРБ публикува нови образци на задължителните декларации по ЗУЕС

Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). Те са разработени във връзка с промените в нормативния...

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ