Home Новини Празнично: „Българовско шествие” за 3 март

Празнично: „Българовско шествие” за 3 март

0

Инициативата „Българовско шествие“ ще се проведе за шести път по повод трети март и честването на годишнината от Освобождението на България. Участниците в него ще изминат разстоянието между Бургас и Българово, развявайки националния флаг. Инициатори са семейство Карашеви от Бургас, съобщават от пресцентъра на общината в морския град.

Програмата на инициативата ще започне в 9:00 часа от Морска гара – Бургас с музикален поздрав от ученици от Средно училище „Добри Чинтулов“ и демонстрации на спортистите от местния Клуб по спортна акробатика „Нефтохимик 2011“.

Шествието ще потегли в 10:00 часа и ще премине под полицейски ескорт през главните улици и булеварди на Бургас. Маршрутът ще премине през ул. „Булаир“, бул. „Демокрация“, бул. „Стефан Стамболов“, кв. „Ветрен“ и ще се насочи към град Българово.

На централния площад в Българово също е предвидена празнична програма с участието на ученици и спортисти, както и на народния певец Костадин Михайлов.

След това гостите и жителите на града ще се отправят на организирано шествие към местния храм „Свети Атанасий“. В двора на църквата ще бъдат положение цветя и венци в памет на загубилите живота си по време на Освобождението на България.

НЯМА КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си