5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Правят Център за високи постижения към строителната гимназия в Хасково

Община Хасково обяви обществена поръчка по проект „Изграждане на Център за високи постижения към ПГДС „Цар Иван Асен ІI“. Това е трети спечелен проект по Националния план за възстановяване и устойчивост, информират от администрацията в града.

Новият център е по проект на арх. Саранди Сарандиев и предвижда построяване на комплекс от шест сгради: учебен корпус, общежитие, физкултурен салон, складови обекти, работилници и трафопост. В имота ще има още тенис корт и футболно игрище.

Същинският център ще е на 4 нива, като в основната част ще има учебни кабинети и лаборатории по геодезия, по механизация на горското стопанство, по вградени управляващи системи, лаборатория за изпитване на строителни материали, студио по дизайн с копирен център. В корпуса ще има още зала за събития и техническо помещение, помещения за учители и архив.

Предвижда се сградата да е енергиен клас ”А”, като отоплението ще е на природен газ. Проектът покрива стандартите за достъпност.

Related Articles

До края на 2023: Приключва ремонтът на сградата на младежкия дом в Ямбол

Предстои подписване на Акт 15 и на следващ етап въвеждане в експлоатация на сградата на младежкия дом в Ямбол, информират от общината. Сградата е построена...

Пловдив отново ще има ледена пързалка

Пловдив отново ще има ледена пързалка за Коледа. Тя ще бъде изградена на площад „Централен“. Условието, което е поставила Общината към фирмата изпълнител, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ