20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Правят Център за високи постижения към строителната гимназия в Хасково

Община Хасково обяви обществена поръчка по проект „Изграждане на Център за високи постижения към ПГДС „Цар Иван Асен ІI“. Това е трети спечелен проект по Националния план за възстановяване и устойчивост, информират от администрацията в града.

Новият център е по проект на арх. Саранди Сарандиев и предвижда построяване на комплекс от шест сгради: учебен корпус, общежитие, физкултурен салон, складови обекти, работилници и трафопост. В имота ще има още тенис корт и футболно игрище.

Същинският център ще е на 4 нива, като в основната част ще има учебни кабинети и лаборатории по геодезия, по механизация на горското стопанство, по вградени управляващи системи, лаборатория за изпитване на строителни материали, студио по дизайн с копирен център. В корпуса ще има още зала за събития и техническо помещение, помещения за учители и архив.

Предвижда се сградата да е енергиен клас ”А”, като отоплението ще е на природен газ. Проектът покрива стандартите за достъпност.

Related Articles

Ще реставрират сградата на бившата Земеделска банка в Търговище

Общината обяви поръчка за избор на изпълнител Връщат блясъка на архитектурна перла в Търговище. Общината обяви поръчка за избор на изпълнител на ремонта на сградата...

От 30 май: „Дни на енергийната ефективност и зелената енергия 2024“ в Бургас

От 30 май до 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн ще се проведе конференция „Дни на енергийната ефективност и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ