20 C
Пловдив
вторник, май 28, 2024

Правят комбинирани вело и пешеходни алеи в Ямбол

Нови комбинирани велосипедни и пешеходни алеи ще свържат различни райони на Ямбол и ще предоставят удобен маршрут за спорт и разходки.

Първата алея обхваща участъка от кръстовището на Регионална здравна инспекция до комплекс „Доктор Дончев“ с дължина 1000 метра, а втората – участък с дължина 700 метра от училище „Христо Смирненски“ до кръстовището на РЗИ.

Община Ямбол планират да изградят безопасна пешеходна и велосипедна връзка и към Околовръстен път „Изток“, както и връзка към новата комбинирана алея от жилищния комплекс до бившата печатница „Светлина“.

С изграждането на тези алеи ще бъде завършен цялостен велосипеден, пешеходен и маршрут за кросово бягане с дължина около четири километра. Трасето ще преминава край парк Боровец, бившите „Пехотински казарми“, кръстовището до Комплекса за социални услуги за деца и възрастни и кръстовището до училище „Хр. Смирненски“ и РЗИ – Ямбол.

Related Articles

От 30 май: „Дни на енергийната ефективност и зелената енергия 2024“ в Бургас

От 30 май до 1 юни в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн ще се проведе конференция „Дни на енергийната ефективност и...

Монтират ново осветление по ул. “Шести септември“ в столицата

Започна изпълнението на проекта за ново осветление по ул. “Шести септември“ в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Предвижда се да бъдат монтирани 19...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ