0 C
Пловдив
понеделник, декември 11, 2023

Правят комбинирани вело и пешеходни алеи в Ямбол

Нови комбинирани велосипедни и пешеходни алеи ще свържат различни райони на Ямбол и ще предоставят удобен маршрут за спорт и разходки.

Първата алея обхваща участъка от кръстовището на Регионална здравна инспекция до комплекс „Доктор Дончев“ с дължина 1000 метра, а втората – участък с дължина 700 метра от училище „Христо Смирненски“ до кръстовището на РЗИ.

Община Ямбол планират да изградят безопасна пешеходна и велосипедна връзка и към Околовръстен път „Изток“, както и връзка към новата комбинирана алея от жилищния комплекс до бившата печатница „Светлина“.

С изграждането на тези алеи ще бъде завършен цялостен велосипеден, пешеходен и маршрут за кросово бягане с дължина около четири километра. Трасето ще преминава край парк Боровец, бившите „Пехотински казарми“, кръстовището до Комплекса за социални услуги за деца и възрастни и кръстовището до училище „Хр. Смирненски“ и РЗИ – Ямбол.

Related Articles

Спасяват 100-годишна сграда в Пловдив с благотворителен концерт в неделя

Пловдивското певческо дружество "Ангел Букорещлиев" и приятели организират на 10 декември (неделя) „Благотворителен концерт – матине“ с кауза за набиране на средства за реставрация...

Обнародвано: Нови цени на часовата ставка за проектантски услуги

Увеличението влиза в сила от 1 януари 2024 г. В новия брой 100 на Държавен вестник са обнародвани промените в Методиката за определяне на размера...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ