14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Правят експертна оценка на барелефите и скулптурите на МОЧА

Ще бъде изготвена експертна оценка на барелефите и скулптурните композиции на Паметника на съветската армия, съобщиха от Областната администрация в София. Целта е да се установи тяхното състояние. След това ще се премине към изготвяне на проект за преместване, в съгласуване с Министерството на културата.

В изпълнение на заповед на главния архитект на Столичната община от 20 март е изработен План за безопасност и здраве, който вече се изпълнява. Поставената ограда гарантира живота и здравето на гражданите, което е първата и най-важна отговорност на държавата, подчертават от Областната администрация. От там уверяват, че се спазват всички законово предвидени процедури и определят за крайно несъстоятелни претенциите на определени политически субекти за „скришни и подмолни действия“ и липса на експертни становища.

Отбелязва се, че за Паметника на съветската армия е изготвена конструктивна експертиза за състоянието и носимоспособността на конструкцията.

От областната управа се противопоставят на всякакви форми за натиск върху нейната дейност, която е основана на стриктното спазване на закона.

Изтъква се още, че действията на администрацията по изпълнение на решението на Столичната община за преместването на МОЧА са публични и прозрачни.

Related Articles

На 17 май: Започва ремонт на участък от Дюлинския проход

Програмата на АПИ предвижда рехабилитация на 65 км от пътя На 17 май започва основният ремонт на 34,1 км от път III-906 през Дюлинския проход....

Пловдив: Обявиха обществената поръчка за изпълнител на реконструкцията на кино „Космос“ Пловдив

Зелена светлина за реконструкцията на знаковото за Пловдив кино "Космос", обявиха от общината в града. Техническият проект, изготвен от проектантско студио „Тектоника-Б“ ООД, е...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ