11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

По “Красива България“: Реновират спортна площадка в Свищов

Следвайки своята политиката, насочена към осъвременяване на материалната база на учебните заведения на своята територия, Община Свищов ще реализира поредно проектно предложение по Проект „Красива България“, съобщиха от местната администрация. То е насочено към реновиране на спортната площадка на СУ „Цветан Радославов“ в град Свищов. Актуалното състояние на обекта налага необходимост от работа за обновяване и модернизиране на дворното пространство на училището и изграждане на спортна площадка с нови уреди и подходяща настилка. Реализирането на проекта ще допринесе за подобряване на материалната база в образователното заведение. Необходимите ремонтни работи са насочени към създаване на благоприятни и безопасни условия за образователна, спортна и развлекателна дейност на децата, като по този начин се повиши качеството на получаваното образование.

Проектното предложение предвижда изграждане на комбинирано спортно игрище за хокей на трева и футбол с трибуни и седалки. Заложено е и ограждение на съоръжението с цел безопасност на децата по време на игри и тренировки. За по-добра осветеност ще бъдат монтирани стълбове с лед осветление и мощни прожектори.

С изпълнение на заложените дейности ще се подобри базата на училището и качеството на предлаганата образователна услуга. Общата стойност на проекта възлиза на 368 541,00 лв. От тях 128 989,00 лв. ще бъдат отпуснати от Програма „Красива България“, а 239 552,00 лв. ще бъдат собствен принос на Община Свищов.

По Програма „Красива България“ за три години Община Свищов подобри социалната и спортна инфраструктура в СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Николай Катранов“, ремонтира и фасадата на ДГ „Слънчо“ в гр. Свищов.

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ