29 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

По “Красива България“: Реновират спортна площадка в Свищов

Следвайки своята политиката, насочена към осъвременяване на материалната база на учебните заведения на своята територия, Община Свищов ще реализира поредно проектно предложение по Проект „Красива България“, съобщиха от местната администрация. То е насочено към реновиране на спортната площадка на СУ „Цветан Радославов“ в град Свищов. Актуалното състояние на обекта налага необходимост от работа за обновяване и модернизиране на дворното пространство на училището и изграждане на спортна площадка с нови уреди и подходяща настилка. Реализирането на проекта ще допринесе за подобряване на материалната база в образователното заведение. Необходимите ремонтни работи са насочени към създаване на благоприятни и безопасни условия за образователна, спортна и развлекателна дейност на децата, като по този начин се повиши качеството на получаваното образование.

Проектното предложение предвижда изграждане на комбинирано спортно игрище за хокей на трева и футбол с трибуни и седалки. Заложено е и ограждение на съоръжението с цел безопасност на децата по време на игри и тренировки. За по-добра осветеност ще бъдат монтирани стълбове с лед осветление и мощни прожектори.

С изпълнение на заложените дейности ще се подобри базата на училището и качеството на предлаганата образователна услуга. Общата стойност на проекта възлиза на 368 541,00 лв. От тях 128 989,00 лв. ще бъдат отпуснати от Програма „Красива България“, а 239 552,00 лв. ще бъдат собствен принос на Община Свищов.

По Програма „Красива България“ за три години Община Свищов подобри социалната и спортна инфраструктура в СУ „Димитър Благоев“ и СУ „Николай Катранов“, ремонтира и фасадата на ДГ „Слънчо“ в гр. Свищов.

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ