14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

По „Красива България“: Реновират сградата на „Старата община“ в Асеновград

Подготвя се нова визия на сградата на „Старата община“ в Асеновград. Към момента в нея се помещават Туристически информационен център, Обредни домове и зали. Проектното предложение за ремонт на сградата на пл. „Академик Николай Хайтов“ 2 предвижда извършване на ремонт на канализацията, отводняване на пространството около сградата, дренаж и полагане на хидроизолация около основите, частична обработка на компрометираната циментова мазилка по фасадите, възстановяване на нарушени декоративни елементи, демонтаж на стара и монтаж на нова окачена фасада и цялостно възстановяване мазилката на сградата.

Предвижда се също и ремонт на нисък покрив и бордове при плосък покрив, подмяна на входна врата и врата на балкон. Ще бъде монтирано и художествено осветление. По интериора са заложени възстановяване на компрометирани участъци по стени: изкърпване на мазилки, шпакловане, грундиране, боядисване, демонтаж на стар окачен таван на част от II етаж, монтаж на нов и др.

Общата стойност на проектното предложение е 260 226 лв. Съфинансирането от страна на община Асеновград при съставянето на общинския бюджет ще е в рамките на 145 226 лв.

Снимка: Община Асеновград

Related Articles

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...

Подписаха нови 57 споразумения за финансиране на общински проекти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ