13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

По „Красива България“: Реновират сградата на „Старата община“ в Асеновград

Подготвя се нова визия на сградата на „Старата община“ в Асеновград. Към момента в нея се помещават Туристически информационен център, Обредни домове и зали. Проектното предложение за ремонт на сградата на пл. „Академик Николай Хайтов“ 2 предвижда извършване на ремонт на канализацията, отводняване на пространството около сградата, дренаж и полагане на хидроизолация около основите, частична обработка на компрометираната циментова мазилка по фасадите, възстановяване на нарушени декоративни елементи, демонтаж на стара и монтаж на нова окачена фасада и цялостно възстановяване мазилката на сградата.

Предвижда се също и ремонт на нисък покрив и бордове при плосък покрив, подмяна на входна врата и врата на балкон. Ще бъде монтирано и художествено осветление. По интериора са заложени възстановяване на компрометирани участъци по стени: изкърпване на мазилки, шпакловане, грундиране, боядисване, демонтаж на стар окачен таван на част от II етаж, монтаж на нов и др.

Общата стойност на проектното предложение е 260 226 лв. Съфинансирането от страна на община Асеновград при съставянето на общинския бюджет ще е в рамките на 145 226 лв.

Снимка: Община Асеновград

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ