23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Почистват панорамната алея край р. Тунджа в Ямбол

Почистването на алеята край стадиона в Ямбол, която води към градския парк, привлича все повече доброволци. По тяхна инициатива, с подкрепата на младежите от Младежкия парламент и служители на Общината започна възстановяването на забравения от десетилетия панорамен път.

Всеки, които иска да се включи, е добре дошъл в 9:00 часа на 24 юни, събота, до пешеходния мост зад спортните игрища в ж.к. „Златен рог“. Почистването ще продължи до 14:00 часа.

При втория етап от възстановяването на алеята с труд също имат възможност да се присъединят граждани и строителни фирми. Материалите ще бъдат осигурени от Община Ямбол.

След приключване на дейностите алеята ще е свързана с ж.к. „Златен рог“. Жителите и гостите на града, които преминават по нея, ще има възможност да посетият едно важно за българската история място – Средновековната ямболска крепост.

Related Articles

Улеснение: Нов раздел „Становища“ в сайта на ДНСК

Нов раздел е създаден в сайта на Дирекцията по национален строителен контрол (ДНСК). В него се публикуват становища, изготвени от служители на ДНСК и...

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ