7 C
Пловдив
събота, март 2, 2024

Почистват панорамната алея край р. Тунджа в Ямбол

Почистването на алеята край стадиона в Ямбол, която води към градския парк, привлича все повече доброволци. По тяхна инициатива, с подкрепата на младежите от Младежкия парламент и служители на Общината започна възстановяването на забравения от десетилетия панорамен път.

Всеки, които иска да се включи, е добре дошъл в 9:00 часа на 24 юни, събота, до пешеходния мост зад спортните игрища в ж.к. „Златен рог“. Почистването ще продължи до 14:00 часа.

При втория етап от възстановяването на алеята с труд също имат възможност да се присъединят граждани и строителни фирми. Материалите ще бъдат осигурени от Община Ямбол.

След приключване на дейностите алеята ще е свързана с ж.к. „Златен рог“. Жителите и гостите на града, които преминават по нея, ще има възможност да посетият едно важно за българската история място – Средновековната ямболска крепост.

Related Articles

Реставрират хотел „Париж“- част от недвижимото културно наследство на София

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде разрешение за строеж за реконструкция на сградата на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 30 и за реставрационно-консервационни...

Лом инвестира 30 млн. лв. в инфраструктурни обекти

30 млн. лв. инвестира община Лом в инфраструктурни обекти през следващите 2 години. Финансирането се осигурява от държавния бюджет за изпълнението на четири важни...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ