16 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Почистват панорамната алея край р. Тунджа в Ямбол

Почистването на алеята край стадиона в Ямбол, която води към градския парк, привлича все повече доброволци. По тяхна инициатива, с подкрепата на младежите от Младежкия парламент и служители на Общината започна възстановяването на забравения от десетилетия панорамен път.

Всеки, които иска да се включи, е добре дошъл в 9:00 часа на 24 юни, събота, до пешеходния мост зад спортните игрища в ж.к. „Златен рог“. Почистването ще продължи до 14:00 часа.

При втория етап от възстановяването на алеята с труд също имат възможност да се присъединят граждани и строителни фирми. Материалите ще бъдат осигурени от Община Ямбол.

След приключване на дейностите алеята ще е свързана с ж.к. „Златен рог“. Жителите и гостите на града, които преминават по нея, ще има възможност да посетият едно важно за българската история място – Средновековната ямболска крепост.

Related Articles

Форум „Брацигово – каменният поток на времето“ с престижна награда

Форум „Брацигово – каменният поток на времето“ бе отличен с награда в раздел „Бранд Родопи“ на кампанията „Чудесата на България“. Форумът е мащабно събитие, посветено...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...

„Европейска нощ на учените“ в УАСГ

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ