26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Построиха Сватбен дом в село Зърнево

Дом за сватбени тържества има вече в с. Зърнево, община Тервел. Тя е с капацитет 600 души, има зона за ритуала, салон за тържества, стая за подготовка на младоженците, както и външна покрита зона за барбекю.

За построяването на сградата по искане на жителите и кмета на селото бяха отпуснати средства с постановление на Министерския съвет през 2020г. Обособено бе място за строежа в зоната, в която през 2013г. вече беше построено читалището.

Дейностите по построяване на ритуалния дом започнаха в началото на 2021г. С обществена поръчка бе избран изпълнител – дружеството „Прогрес-99“ ООД-Добрич.

С обществени поръчки бяха избрани и фирмите за изработката на мебелното оборудване на сградата, както и доставчиците на необходимата техника.

Related Articles

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...

Безплатно: Събират опасни отпадъци от домакинствата в Асеновград

Кампания за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци организира кметството в Асеновград, съобщават от администрацията. Акцията ще се проведе тази събота – 15 юни, от 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ