5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Поискаха оставката на кмета на Пловдив

Групата на ДБ в пловдивския общински съвет поиска в нарочна декларация оставката на кмета на града Здравко Димитров. Причината е казусът с Пловдивския панаир.

В декларацията се настоява кметът незабавно да уволни заместника си Величко Родопски и целия юридически екип на общинската администрация, а след това самият той да си подаде оставката.

Мотивите за искането са, че не е използван законният срок от 14 дни да се обжалва съдебното решение относно смесеното дружество „Пълдин туринвест“, което е собственик на „Международен панаир Пловдив“.

„ГЕРБ няма вина за случая с Пловдивския панаир. За съжаление от месеци не поддържаме контакт със Здравко Димитров“. Това е заявил за „Фокус“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание. И е уточнил, че проблемите с Панаира са от 2015 година и виновните лица трябва да се търсят там.

Related Articles

Архитекти от курс „Шайо“ с изложба на проекти за опазване архитектурното наследство на Видин

Днес от 17 часа откриват изложбата „Ателие Видин“ в зала 1 на Съюза на архитектите в София. Нейни автори са възпитаниците на деветото издание...

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ