30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Поискаха оставката на кмета на Пловдив

Групата на ДБ в пловдивския общински съвет поиска в нарочна декларация оставката на кмета на града Здравко Димитров. Причината е казусът с Пловдивския панаир.

В декларацията се настоява кметът незабавно да уволни заместника си Величко Родопски и целия юридически екип на общинската администрация, а след това самият той да си подаде оставката.

Мотивите за искането са, че не е използван законният срок от 14 дни да се обжалва съдебното решение относно смесеното дружество „Пълдин туринвест“, което е собственик на „Международен панаир Пловдив“.

„ГЕРБ няма вина за случая с Пловдивския панаир. За съжаление от месеци не поддържаме контакт със Здравко Димитров“. Това е заявил за „Фокус“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание. И е уточнил, че проблемите с Панаира са от 2015 година и виновните лица трябва да се търсят там.

Related Articles

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ