20 C
Пловдив
четвъртък, септември 21, 2023

Подменят уличното осветление в Пещера с LED

В Пещера започва демонтаж на старото улично осветление. Проектът е за повишаване на енергийната ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост и е на обща стойност е 590 711 лева.

1177 осветителни тела ще бъдат поетапно подменени с нови 1 260 LED лампи. Те ще се регулират от система за управление и мониторинг, която ще дава информация в реално време за голяма част от параметрите на уличното осветление, включително измерване и контрол на консумацията на електричество.

С реализацията на проекта ще се повиши делът на електроенергията от възобновяеми енергийни източници, ще се намалят разходите за ток, ще се намалят емисиите на парникови газове и ще се подобри общинската инфраструктура. Срокът за реализация е 18 месеца.

Освен в Пещера, предстои смяна на уличното осветление и в двете населени места на общината.

Related Articles

Приключва реставрацията на ранносредновековната базилика от 6 век на Перперикон

До дни реставрацията на ранносредновековната базилика от 6 век в южния квартал на Перперикон ще приключи напълно, съобщи ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров....

Бургас: Започна укрепване на свлачището под Летния театър

Под Летния театър в Бургас „работи“ свлачище, което застрашава крайморската алея и ежедневно ползващите я пешеходци. За това алармира преди повече от година администрацията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ