15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Подменят уличното осветление в Пещера с LED

В Пещера започва демонтаж на старото улично осветление. Проектът е за повишаване на енергийната ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост и е на обща стойност е 590 711 лева.

1177 осветителни тела ще бъдат поетапно подменени с нови 1 260 LED лампи. Те ще се регулират от система за управление и мониторинг, която ще дава информация в реално време за голяма част от параметрите на уличното осветление, включително измерване и контрол на консумацията на електричество.

С реализацията на проекта ще се повиши делът на електроенергията от възобновяеми енергийни източници, ще се намалят разходите за ток, ще се намалят емисиите на парникови газове и ще се подобри общинската инфраструктура. Срокът за реализация е 18 месеца.

Освен в Пещера, предстои смяна на уличното осветление и в двете населени места на общината.

Related Articles

Резултати от конкурса за концепция за оформление на зала 1 в Дома на архитекта в София

Журито не присъди първо място, а излъчи две втори и една трета награда Ясно е класирането в конкурса за концепция за художествено-пространствено оформление на зала...

Черноморието в готовност за летния сезон. Летище Бургас с нови линии и чартъри

На работна среща в Бургас институции, кметове и екип от министерството обсъдиха готовността за успешното и спокойно протичане на туристическия сезон по Южното Черноморие....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ