11 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Подменят уличното осветление в Пещера с LED

В Пещера започва демонтаж на старото улично осветление. Проектът е за повишаване на енергийната ефективност по Националния план за възстановяване и устойчивост и е на обща стойност е 590 711 лева.

1177 осветителни тела ще бъдат поетапно подменени с нови 1 260 LED лампи. Те ще се регулират от система за управление и мониторинг, която ще дава информация в реално време за голяма част от параметрите на уличното осветление, включително измерване и контрол на консумацията на електричество.

С реализацията на проекта ще се повиши делът на електроенергията от възобновяеми енергийни източници, ще се намалят разходите за ток, ще се намалят емисиите на парникови газове и ще се подобри общинската инфраструктура. Срокът за реализация е 18 месеца.

Освен в Пещера, предстои смяна на уличното осветление и в двете населени места на общината.

Related Articles

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ