26 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Подменят осветлението в софийските паркове

Столичната община предприема мерки за решаването на проблема със занемареното осветление на територията на софийските паркове. На първи етап във фокуса са четири от най-посещаваните места в столицата – Южен парк, Западен парк, парк „Заимов“ и парк „Хиподрума“.

След това предстои преглед и обследване в останалите паркове. Столичната община се ангажира да предприеме всички необходими стъпки за изграждане на модерно осветление, за да могат тези пространства да се използват пълноценно и безопасно от гражданите.

За част от парковете ще се направи възлагане на цялостно проектиране на осветлението. На други места ще се ремонтират наличните съоръжения. В имотите, които са частна собственост, нама да се предприемат никакви инвестиционни дейности с общински средства, докато те не бъдат отчуждени.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Спортното министерство осигурява средства за ремонт за спортни училища в страната

Министерството на спорта осигури 15,6 милиона лева за ремонт в държавните спортни училища. Те се нуждаят от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ