34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Подменят осветлението в софийските паркове

Столичната община предприема мерки за решаването на проблема със занемареното осветление на територията на софийските паркове. На първи етап във фокуса са четири от най-посещаваните места в столицата – Южен парк, Западен парк, парк „Заимов“ и парк „Хиподрума“.

След това предстои преглед и обследване в останалите паркове. Столичната община се ангажира да предприеме всички необходими стъпки за изграждане на модерно осветление, за да могат тези пространства да се използват пълноценно и безопасно от гражданите.

За част от парковете ще се направи възлагане на цялостно проектиране на осветлението. На други места ще се ремонтират наличните съоръжения. В имотите, които са частна собственост, нама да се предприемат никакви инвестиционни дейности с общински средства, докато те не бъдат отчуждени.

Related Articles

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...

Пловдив: Откриват алея на името на Милчо Левиев

На официално събитие на 11 юли, в 11 часа ще бъде открита алея на името на големия български и световен музикант Милчо Левиев. Именуването...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ