28 C
Пловдив
вторник, юли 16, 2024

Пловдив реновира училища с пари от НПВУ

Пловдив обновява образователната си инфраструктура. Четири училища ще получат почти 16 млн. лв. по Националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Това са НУ „Климент Охридски“, СУ „Пейо Кр. Яворов“, ОУ „Екзарх Антим I“ и ОУ „Елин Пелин“. Общата стойност на проектните предложения е 19,5 млн. лв.

С парите ще се подобри енергийната ефективност на сградите, разширяването им, както и цялостната модернизация на оборудването и обзавеждането. Ще бъде подсигурен и достъпност за лица в неравностойно положение.

По Плана за възстановяване община Пловдив е кандидатствала с още 5 проекта, като всички са поставени в резервния списък за финансиране. При наличие на допълнителен финансов ресурс ще бъдат реализирани и част от резервните проекти.

Очакванията да до края на 2024 г. ремонтните дейности в училищата да приключи. От администрацията в града под тепетата се надяват поне два от резервните проекти също да бъдат финансирани.

Община Пловдив очаква резултати по още 7 подадени проектни предложения с европейско финансиране, насочени към образователна, спортна, социална и административна инфраструктура.

Снимка: Dnes.bg

Related Articles

Зона за отдих и спорт ще правят в пловдивското село Брестник

С решение на правителство се променя статутът на имот в село Брестник от публична на частна държавна собственост и се прехвърля в собственост на...

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ