18 C
Пловдив
събота, септември 30, 2023

Пловдив реновира училища с пари от НПВУ

Пловдив обновява образователната си инфраструктура. Четири училища ще получат почти 16 млн. лв. по Националния План за възстановяване и устойчивост (НПВУ). Това са НУ „Климент Охридски“, СУ „Пейо Кр. Яворов“, ОУ „Екзарх Антим I“ и ОУ „Елин Пелин“. Общата стойност на проектните предложения е 19,5 млн. лв.

С парите ще се подобри енергийната ефективност на сградите, разширяването им, както и цялостната модернизация на оборудването и обзавеждането. Ще бъде подсигурен и достъпност за лица в неравностойно положение.

По Плана за възстановяване община Пловдив е кандидатствала с още 5 проекта, като всички са поставени в резервния списък за финансиране. При наличие на допълнителен финансов ресурс ще бъдат реализирани и част от резервните проекти.

Очакванията да до края на 2024 г. ремонтните дейности в училищата да приключи. От администрацията в града под тепетата се надяват поне два от резервните проекти също да бъдат финансирани.

Община Пловдив очаква резултати по още 7 подадени проектни предложения с европейско финансиране, насочени към образователна, спортна, социална и административна инфраструктура.

Снимка: Dnes.bg

Related Articles

Приключва строежът на анаеробната инсталация за преработка на отпадъци в Бургас

Изграждането на анаеробната инсталация за преработка на разделно събрани биоразградими отпадъци в Бургас е на финален етап. Това съобщи кметът Димитър Николов, който провери...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ