24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Пловдив превръща зелените пространства в територии за култура

Общинска фондация „Пловдив 2019“ кани артисти и културни организации за реализация на художествени проекти и събития с акцент върху зелените пространства на Пловдив. Програмата цели създаването на разнообразен културен афиш в градските паркове, тепетата, както и на открити сцени и публични пространства в кварталите на града.

Фондацията ще подкрепя изложби, пърформанс, видео мапинг, кино, плейсмейкинг акции, градски игри и гейминг култура, графити, представления, концерти, които засягат екологични въпроси, осъществяват се с грижа и отговорност към градската среда, природните и културните дадености и стимулират общуването между гражданите в екосистемата на Пловдив.

Периодът на кандидатстване е от 29-ти април до 31-ви май 2024 г., а календарът от събития ще продължи до 31-ви октомври 2024г.

Общият бюджет за настоящата отворената покана е 200 000 лв., с определен праг от 20 000 лв. и минимално изискване за самоучастие от 20% от общата стойност на проектното предложение.

Related Articles

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...

Нови правила за плановите ремонти в Благоевград

Община Благоевград въвежда нови правила за извършване на плановите ремонти от разпределителни дружества, ВиК и частни лица, вкл. за включване в мрежите жилищни кооперации....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ