26 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Пловдив: Започва среща на големите автобусни превозвачи на България и Турция

Стартира форум на големите автобусни превозвачи на България и Турция в Пловдив. Международната среща между Камарата на автобусните превозвачи – България и Международен съюз за автомобилен превоз на пътници /IPRU/ – Турция и Турската автобусна федерация /TOFED/ ще се проведе в хотел “Рамада Пловдив Тримонциум“.

Ще бъдат разисквани „горещи“ проблеми на турските и българските автобусни превозвачи, включително катастрофи, претенции за обезщетения, правна помощ и др. Ще бъдат обсъдени възможности за решения и взаимно сътрудничество, както и подпомагане в случаи на спешна реакция при проблемни ситуации в България и Турция.

На международния форум ще бъдат обсъдени възможности за изграждане на дългосрочни и успешни двустранни контакти, обсъждане на съвместни проекти, предложения и насоки за взаимопомощ.

В двете международни организации освен бизнесмени членуват и адвокати, които предоставят правна помощ по граждански и наказателноправни казуси, свързани с автобусния транспорт.

Камарата на автобусните превозвачи е независима браншова организация, създадена през 2019г.

Related Articles

Строят едното платно на „Струма“ извън Кресненското дефиле

МОСВ даде зелена светлина за проекта Министерството на околната среда и водите (МОСВ) даде зелена светлина за изграждането на едното платно на автомагистрала "Струма" извън...

Осигуриха средства за ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца

Служебният кабинет осигури необходимите 780 000 лева за основен ремонт на паметника на Христо Ботев във Враца. Правителственото решене е във връзка с писмо...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ