21 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

Пловдив: Започва среща на големите автобусни превозвачи на България и Турция

Стартира форум на големите автобусни превозвачи на България и Турция в Пловдив. Международната среща между Камарата на автобусните превозвачи – България и Международен съюз за автомобилен превоз на пътници /IPRU/ – Турция и Турската автобусна федерация /TOFED/ ще се проведе в хотел “Рамада Пловдив Тримонциум“.

Ще бъдат разисквани „горещи“ проблеми на турските и българските автобусни превозвачи, включително катастрофи, претенции за обезщетения, правна помощ и др. Ще бъдат обсъдени възможности за решения и взаимно сътрудничество, както и подпомагане в случаи на спешна реакция при проблемни ситуации в България и Турция.

На международния форум ще бъдат обсъдени възможности за изграждане на дългосрочни и успешни двустранни контакти, обсъждане на съвместни проекти, предложения и насоки за взаимопомощ.

В двете международни организации освен бизнесмени членуват и адвокати, които предоставят правна помощ по граждански и наказателноправни казуси, свързани с автобусния транспорт.

Камарата на автобусните превозвачи е независима браншова организация, създадена през 2019г.

Related Articles

Вече в сила: С 5 км/ч с тротинетка през столичните паркове

Новите правила за движение на електрическите тротинетки в София вече са в сила. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който припомни,...

Община Тунджа реализира хибриден ВЕИ проект

В община Тунджа започна изграждането на фотоволтаичен парк „Тенево Солар“, първи етап от хибридния ВЕИ комплекс „Тенево“. Той ще включва също и вятърни турбини...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ