16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Пловдив: Експерти от цял свят идват на среща на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство

Експерти по опазване на нематериалното културно наследство от цял свят се събират в Пловдив по покана на Регионален Център София – ЮНЕСКО. На 5 и 6 септември ще се състои 11-ата международна среща на центровете на ЮНЕСКО, работещи за опазването на живото наследство на човечеството. Форумът е с подкрепата на Министерство на културата, Община Пловдив и ОИ „Старинен Пловдив“.

Ще гостуват експерти от Алжир, Китай, Иран, Япония, Перу, Република Корея, ОАЕ. По време на работните сесии ще се обсъдят всички нови тенденции в областта, предизвикателствата пред центровете, стратегически планираните дейности за сътрудничество на международно ниво.

Събитието ще се проведе в Малката базилика на Филипопол и ще бъде открито от министъра на културата Кръстю Кръстев, директора на отдел „Повишаване на капацитет“ в ЮНЕСКО Сузане Шнутген, заместник-кмета по култура, археология и туризъм на Пловдив Пламен Панов, директора на Държавния културен институт към МВнР Снежана Йовева-Димитрова, директора на Регионален Център София – ЮНЕСКО Ирена Тодорова.

В рамките на визитата си делегатите ще посетят Епископската базилика на Филипопол, емблематични места и събития в Стария град на Пловдив, както и Регионалния етнографски музей.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ