21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Плевен приключи успешно проект за екологосъобразен обществен транспорт

Община Плевен приключи успешно изпълнението на проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен електротранспорт в Плевен“. Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България. Постигането на изцяло екологично чист масов градски обществен транспорт с нулеви вредни емисии, намаляването на шума и вибрациите, опазването на околната среда, както и повишаване на използването на обществения транспорт са достигнатите цели от проекта, каза заместник-кметът „Проекти и хуманитарни дейности“ Стефан Милев. Той подчерта и факта, че мрежата е допълнена и разширена с три нови основни градски линии.

Според Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Плевен, предимствата на новите превозни средства са по-лесната им поддръжка и по-рядкото им авариране, по-лесното намиране на квалифицирани шофьори, както и намалената консумация на енергия.

По проекта са доставени 14 броя нови електрически автобуси „Соло“ и 14 броя бавнозарядни станции към тях. Инвестицията е за 15 128 940, 40 лв.

Related Articles

Започва ремонт на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Община Варна започва обновяване на 140 спирки на градския транспорт. Дейностите включват почистване, измиване и отстраняване на счупени покрития на спиркозаслоните, информират от администрацията...

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ