7 C
Пловдив
петък, март 1, 2024

Плевен приключи успешно проект за екологосъобразен обществен транспорт

Община Плевен приключи успешно изпълнението на проект „Утвърждаване на екологосъобразния обществен електротранспорт в Плевен“. Той се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България. Постигането на изцяло екологично чист масов градски обществен транспорт с нулеви вредни емисии, намаляването на шума и вибрациите, опазването на околната среда, както и повишаване на използването на обществения транспорт са достигнатите цели от проекта, каза заместник-кметът „Проекти и хуманитарни дейности“ Стефан Милев. Той подчерта и факта, че мрежата е допълнена и разширена с три нови основни градски линии.

Според Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД – Плевен, предимствата на новите превозни средства са по-лесната им поддръжка и по-рядкото им авариране, по-лесното намиране на квалифицирани шофьори, както и намалената консумация на енергия.

По проекта са доставени 14 броя нови електрически автобуси „Соло“ и 14 броя бавнозарядни станции към тях. Инвестицията е за 15 128 940, 40 лв.

Related Articles

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ