24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Планират нова трамвайна линия в София

Нова трамвайна линия – номер 15, между столичните квартали “Бъкстон” и “Хладилника” предлагат зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов и общински съветници. Тя ще подсили две от най-натоварените трамвайни линии в града – 5 и 10, които, заради добрата си скорост и честите интервали, привличат все повече пътници.

“Трамвайният коридор на бул. “Цар Борис” III е доказано най-бързата връзка с центъра за всички квартали по протежението му, а в началото на годината времето за пътуване беше намалено с около 30%, с което успяхме да привлечем още пътници. Затова предлагаме нова линия 15, с която целим да намалим интервалите, да подобрим комфорта на пътниците и да осигурим нови директни връзки за гражданите”, аргументира идеята зам.-кметът инж. Павлов.

Вносителите на доклада подчертават, че по данни от електронната система, трамваи 10 и 18 също са запълнени, тъй като осигуряват връзка за жителите на кварталите “Лозенец“, “Хладилника” и “Кръстова вада” с центъра и обслужват натоварената улица “Граф Игнатиев”.

“С трамвайна линия 15 обединяваме два от трите най-натоварени трамвайни коридора в целия град и възстановяваме липсващата директна връзка между бул. “Цар Борис III” и ул. “Граф Игнатиев”, която исторически винаги е била търсена, но беше прекъсната преди десетина години”, заяви Борис Бонев.

Разписанието на новата линия ще бъде синхронизирано с линии 4 и 5, като така се осигуряват равномерни интервали на движение под 3 минути по бул. “Цар Борис III”.

Related Articles

Нови пейки ще изненадат децата на Сливен за 24 май

Пейки във формата на разтворени книги, от чиито страници надничат любими приказни герои, ще изненадат малчуганите на Сливен за 24 май. Инициативата е на...

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ