2 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Планирано: Нова линия до Великобритания от летище „Пловдив“

„На 16 декември се очаква да стартира новата въздушна линия от летище Пловдив до Манчестър.Сега се изпълняват полети до Лондон, като се преговаря и за още една дестинация до Великобритания“, съобщи за Радио Пловдив председателят на съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов. За момента не се уточнява коя ще е бъдещата линия заради дискретността на преговорния процес.

„Стремежът е да се възстанови и линията до Милано, работи се по възможности за Испания, също и до няколко немски дестинации. Полети до летище „Шарл Лероа“ в Брюксел също е в сферата на стремежите на пловдивското летище“, добави Дойчин Ангелов.

Миналата седмица делегация на пловдивското летище посети турския град Анталия с идеята да се продължи досегашното сътрудничество с турски авиокомпании и задвижване на нови дестинации. Обсъдено е било връщането на линията Пловдив – Истанбул, която беше спряна, като най-кратък възможен срок за това е лятото на 2024 година.

По време на посещението в Анталия са проведени проучвателни срещи с узбекистанската авиокомпания, на които са изтъкнати предимствата на Пловдив като атрактивна туристическа дестинация. Затова, не е изключено като резултат от разговорите, да летим и до Ташкент, каза директорът на летището.

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ