34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Планирано: Нова линия до Великобритания от летище „Пловдив“

„На 16 декември се очаква да стартира новата въздушна линия от летище Пловдив до Манчестър.Сега се изпълняват полети до Лондон, като се преговаря и за още една дестинация до Великобритания“, съобщи за Радио Пловдив председателят на съвета на директорите на летище Пловдив Дойчин Ангелов. За момента не се уточнява коя ще е бъдещата линия заради дискретността на преговорния процес.

„Стремежът е да се възстанови и линията до Милано, работи се по възможности за Испания, също и до няколко немски дестинации. Полети до летище „Шарл Лероа“ в Брюксел също е в сферата на стремежите на пловдивското летище“, добави Дойчин Ангелов.

Миналата седмица делегация на пловдивското летище посети турския град Анталия с идеята да се продължи досегашното сътрудничество с турски авиокомпании и задвижване на нови дестинации. Обсъдено е било връщането на линията Пловдив – Истанбул, която беше спряна, като най-кратък възможен срок за това е лятото на 2024 година.

По време на посещението в Анталия са проведени проучвателни срещи с узбекистанската авиокомпания, на които са изтъкнати предимствата на Пловдив като атрактивна туристическа дестинация. Затова, не е изключено като резултат от разговорите, да летим и до Ташкент, каза директорът на летището.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост върви по план

В ход е планираният ремонт на Дунав мост. Както бяха направени предварителните разчети за месеца строителните работи се изпълняват без спиране на движението, а...

Кампания във Франция „Шофирай като жена!“

Това лято пътният трафик във Франция минава под мотото „Шофирай като жена!“. Кампанията за пътна безопасност набира скорост през юли и е активна особено...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ