27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

ПГСАГ „Пеньо Пенев“ отбелязва 75 години от създаването си

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия /ПГСАГ/ „Пеньо Пенев“ отбелязва 75 години от създаването си през настоящата седмица.

В рамките на честванията се проведе интердисциплинарен урок, посветен на живота и творчеството на патрона на гимназията. Той включваше освен преподаваното в часовете по история и цивилизация, български език и литература, както и по изобразително изкуство, много допълнителен материал, за който учениците трябваше сами да се подготвят.

„През годините това училище се доказа като достоен пример за традиции и новаторство, утвърждавайки се като престижно учебно заведение, възпитаващо достойни граждани и добре подготвени специалисти в някои от най-значимите обществени сфери. Продължавайте развитието си в сферата на строителството и архитектурата с много амбиция и отличия“, каза в обръщението си към учениците областният управител Данаил Ковачев.

Към момента в гимназията се обучават 500 младежи между 8 и 12 клас. Те учат в 20 паралелки, като 5 от тях предоставят възможност за дуално обучение. Сред тях са специалности в областта на водното строителство, транспортното строителство, строителство и архитектура, геодезия, както и на недвижимите имоти. Училището предлага и 1 защитена професия. Става дума за специалността „Художествена керамика“, в която се обучават 13 деветокласници.

През следващите дни предстоят още редица прояви, като състезания по професии и празничен концерт, който ще се проведе на 22 ноември.

Related Articles

Ремонтираха още две църкви в община Павел баня

Още две църкви са ремонтирани в община Павел баня, информираха от пресцентъра на администрацията. Православният храм “Свети Димитър” в с. Турия вече е с...

Община Калояново с проект за подмяна на уличното осветление

Енергийно-ефективна реконструкция на уличното осветление във всички населени места на територията й започва Община Калояново. Дейностите са по проект “Подкрепа за енергийно ефективни системи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ