5 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Париж казва ADIEU на електрическите тротинетки под наем

В Париж вече не можете да наемете електрическа тротинетка. Френската столица живя с возилата през последните 5 години и бе един от първите градове в Европа, който ги въведе.

От 1 септември 2023 г. трите оператора трябва да приберат окончателно съоръженията под наем и обществените електрически скутери спират да се движат. Това става след като на местен референдум жителите на Париж отхвърлиха с огромно мнозинство използването им.

В допитването участваха едва 103 000 жители от 13-милионното население на френската столица заедно с предградията. От участвалите в анкетата 89% са гласували против електрическите тротинетки. Резултатът се счита за валиден, въпреки малкия брой на включилите се в допитването.

Небрежното използване на 15 000 електрически скутера в града, както от туристи, така и от жители, включително честите инциденти и хаосът по тротоарите са причина за забраната. Статистиката показва скок на катастрофите с тротинетки през последните години.

Фирмите собственици на тротинетки вече планират да изпратят возилата си в Белгия и Израел.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ