27 C
Пловдив
петък, юни 14, 2024

Париж казва ADIEU на електрическите тротинетки под наем

В Париж вече не можете да наемете електрическа тротинетка. Френската столица живя с возилата през последните 5 години и бе един от първите градове в Европа, който ги въведе.

От 1 септември 2023 г. трите оператора трябва да приберат окончателно съоръженията под наем и обществените електрически скутери спират да се движат. Това става след като на местен референдум жителите на Париж отхвърлиха с огромно мнозинство използването им.

В допитването участваха едва 103 000 жители от 13-милионното население на френската столица заедно с предградията. От участвалите в анкетата 89% са гласували против електрическите тротинетки. Резултатът се счита за валиден, въпреки малкия брой на включилите се в допитването.

Небрежното използване на 15 000 електрически скутера в града, както от туристи, така и от жители, включително честите инциденти и хаосът по тротоарите са причина за забраната. Статистиката показва скок на катастрофите с тротинетки през последните години.

Фирмите собственици на тротинетки вече планират да изпратят возилата си в Белгия и Израел.

Related Articles

За 6 месеца: Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив

Спират движението и затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив на 15 юни в 12 часа. Срокът за извършване на строителните дейности е шест...

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ