8 C
Пловдив
четвъртък, февруари 29, 2024

От 15 май: Влиза забраната за строителство в Созопол и курортите

Със своя заповед кметът на община Созопол Тихомир Янакиев забрани извършването на строително монтажни дейности за територията на гр. Созопол и ваканционно селище „Дюни“, считано от 15 май до 1 октомври 2023г. В забраната са включени и вътрешни довършителни дейности.

В този срок следва да се извършат ограждане и обезопасяване на строителните обекти, както и да се изчистят тротоарите и уличните платна около строежите.

Спират се и строително-монтажни работи в курортните територии и къмпингите в рамките на общината. Сред тях са м. „Света Марина“, м. ”Буджака”, м. ”Каваци”, м. ”Мапи”, м. ”Градина”, м. ”Аклади”,м. “Ачмалъци“, м. ”Герени, м. „Аклади чеири”, м. ”Акра”, с.о. “Червенка“.

Във всички останали курортни и вилни територии, както и попадащите в Зони „А“ и „Б“ се преустанови достъпът на всякакъв вид тежка строителна механизация и извършването на всички видове строителни и монтажни работи на открито от 01.06. до 15.09.2023 год. Вътрешни довършителни работи без използване на строителна техника и механизация се разрешават в часовете от 9 до 12 ч. и от 16 до 19 ч.

Related Articles

Започва спешна рехабилитация на улиците във Варна

По нареждане на кмета започва спешна рехабилитация на пътната мрежа във Варна. От дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ информират, че до един месец договорите...

Събират идеи за развитие на бившата сграда на БНБ в Пловдив

Община Пловдив обяви конкурс за концепция за развитие на бившата сграда на Българска народна банка – клон Пловдив, съобщи на пресконференция кметът Костадин Димитров....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ