30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

От 15 април: Въвеждат „синя зона“ в Мездра

Зона за платено паркиране въвежда Община Мездра в централния участък на ул. „Христо Ботев“, съобщиха от администрацията.

Зоната ще е от двете страни на „Алеята на кестените“ между кръговото при кръстовището с ул. „Марин Дринов“ до паркинга между административната сграда на Общината и жп гарата. Тя ще заработи от 15 април. Ще се обслужва от автоматизирана паркинг система с входен и изходен терминал, автоматични високоскоростни бариери и два разплащателни терминала, които вече са монтирани пред административната сграда на Община Мездра и в „Алеята на кестените“.

Зоната за почасово платено паркиране е обозначена с пътни знаци за платен паркинг и информационни табели, върху които са описани размерите на таксите за паркиране. Първите 20 минути от престоя ще са безплатни, а за инвалиди – първият час. След това всеки следващ час ще струва по 1 лв. Месечният абонамент е 70 лв.

Решението за въвеждането на зона за платено паркиране е прието и регламентирано в Наредбата за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Мездра от август 2021 година, казаха за БТА от общинска администрация. В нея са определени общо четири района в града, в които може да се въведе платено паркиране.

Дневният и часови режим за работа на зоните трябва да е от 8:00 до 17:00 часа в дните от понеделник до петък, с изключение на официалните празници.

Related Articles

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...

Община Опака проучва нагласите на жителите за разделно събиране на отпадъци

Община Опака провежда проучване сред жителите на региона с цел разработване на бъдещ проект. Анкетата е по процедура „Мерки за изграждане, разширяване и/или надграждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ