7 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Откриха обновения жп участък между Пристанище Бургас и гара Владимир Павлов

Обновеният железопътен коловоз, свързващ Пристанище Бургас с гара Владимир Павлов, е вече официално открит. Стойността на ремонтните дейности е в размер на близо 5 млн. лв. Трасето включва и изграждане на прилежаща инфраструктура и стрелки.

„Проектът бележи важен етап в нашата регионална транспортна мрежа и достъпа до коридор Източно-средиземноморски, през основното пристанище на Бургас. Изпълнението му е част от ангажимента на НКЖИ за „Рехабилитация и изграждане на железопътни връзки с морски и вътрешни водни пристанища и летища. Целта е постигане на повишена свързаност, каза генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Мария Генова.

Максималното използване на железопътната инфраструктура води до устойчивост и ефективност на цялата транспортна система, използвайки възможността да се движат от и до гара Владимир Павлов, но без да се налага допълнителни маневрени в гара Бургас, каза Живко Недев – председател на Управителния съвет на фирмата изпълнител. Той изрази надежда скоро да бъде изградена и връзката от гара Владимир Павлов до бургаското летище.

Реновираният обект е по проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас“ – Фаза 2. Целта е увеличаване на товарния трафик чрез подобряване качеството на железопътната инфраструктура на Трансевропейската транспортна мрежа.

Related Articles

Младежи ще изграждат пътека за планинско колоездене във Велики Преслав

Проект на Open Space Foundation 2024 цели да помогне на младежи от Велики Преслав да изградят пътека за планинско колоездене в района. За това...

Готов е Оздравителният план за столичния Завод за отпадъци

Готов е Оздравителният план на Столичното предприятие за третиране на отпадъци /СПТО/. Той е разработен след получения през януари...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ