10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Откриха крайбрежна зона за отдих в Шкорпиловци

Крайбрежна зона за отдих е изградена в курортния комплекс Шкорпиловци. Тя е изпълнена от Община Долни чифлик по проект на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) „Български черноморски сговор Бяла -Долни чифлик – Аврен“. Финансирането е в размер на 249 972 лева по Програмата за морско дело и рибарство (2014-2020 г.) на Европейския съюз, каза кметът на Долни чифлик Красимира Анастасова, цитирана от БТА.

Новата крайбрежна зона разполага със пространство за стрийт фитнес с различни тренажори, успоредка и лост за набиране. Площадката за игри е обзаведена с макси шах, на две места има маси и столове за игра на карти.

Морският пейзаж може да бъде наблюдаван през специален монокъл. На разположение на почиващите са поставени пейки и велостоянки. Осветлението е решено със соларни лампи. Засадена е нова декоративна растителност, за която със средства на Общината е изградена нова автоматизирана поливна система на стойност 14 111 лева. Зоната е оградена от пътя с предпазен парапет на стойност 24 000 лева, в района са направени и три нови пешеходни пътеки с изкуствени неравности.

Related Articles

Община Смолян превръща изгоряло училище в Младежки център

Община Смолян планира да превърне изгорялата сграда на бившия техникум по дървообработване в Младежки център. Проектът, който вече е одобрен, ще се финансира със...

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ