26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Откриха инсталация за преработка на отпадъци край с. Джерман

Нова инсталация за преработка на битови отпадъци бе въведена в експлоатация край дупнишкото с. Джерман. Проектът е финансиран от ОП „Околна среда 2014 – 2020“ и е на стойност близо 13 милиона лева.

Съоръжението ще преработва отпадъците на три общини: Дупница, Бобов дол и Сапарева баня. Довършването на обекта беше под угрозата за провал, тъй като се оказа, че общината не разполага с необходимата сума от 4 милиона и половина лева за съфинансиране. В началото на декември съветниците гласуваха да се прибегне до банков заем. Крайният срок за цялостното приключване на обекта е 31-ви декември 2023-та година.

Инсталацията е до терен от около 200 декара, където трябва да се изгради и депо за отпадъците на шест общини: Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно.

Related Articles

Правят 11 индустриални зони в Северна България

Ще бъдат финансирани с близо 207 млн. лв. от Плана за възстановяване Министерството на иновациите и растежа ще подкрепи развитието и изграждането на общо 11...

Община Плевен реновира къщата на примата Гена Димитрова в родния Беглеж

Има проект за превръщането на сградата в музей Община Плевен има идея за създаване на музей на оперната прима Гена Димитрова в родното й село...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ