15 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Откриха инсталация за преработка на отпадъци край с. Джерман

Нова инсталация за преработка на битови отпадъци бе въведена в експлоатация край дупнишкото с. Джерман. Проектът е финансиран от ОП „Околна среда 2014 – 2020“ и е на стойност близо 13 милиона лева.

Съоръжението ще преработва отпадъците на три общини: Дупница, Бобов дол и Сапарева баня. Довършването на обекта беше под угрозата за провал, тъй като се оказа, че общината не разполага с необходимата сума от 4 милиона и половина лева за съфинансиране. В началото на декември съветниците гласуваха да се прибегне до банков заем. Крайният срок за цялостното приключване на обекта е 31-ви декември 2023-та година.

Инсталацията е до терен от около 200 декара, където трябва да се изгради и депо за отпадъците на шест общини: Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно.

Related Articles

Кметът на Свищов с книга за драматични моменти от историята на града

Описва пораженията от земетресението във Вранча през 1977 и отражението му върху архитектурата и хората Пораженията от опустошителното земетресение във Вранча върху архитектурата и развитието...

Предложение: Безплатно саниране за всички блокове от резервния списък

Депутати искат правителството да осигури санирането на близо 2200 сгради от резервния списък, за които не стигнаха средства за обновяване по Националния план за...

Община Троян с 4 нови проекта

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ