14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Откриват фотоизложба „Пловдив – Вечният град“

В Областна администрация Пловдив се открива фотоизложбата „Пловдив – Вечният град“. Тя представя 49 фотографии на пловдивската фотографка Димитра Лефтерова, която не спира да запечатва красотата на Пловдив – един от най-старите живи градове в света.

Фотографиите на Димитра имат свой неподражаем почерк и са изключително разпознаваеми в социалните медии, споделяни и харесвани от хиляди хора по цял свят. Димитра плени сърцата и на японската публика. През 2019 г. тя участва в две изложби в японския град Мураяма. Две нейни снимките станаха част от колекцията от мемориални пощенски марки, посветени на Летните олимпийски игри Токио 2020.

По покана на Българския културен център „Магура“ в Чикаго в края на 2020 г. тя участва в сборна изложба с живописни кадри от Стария град.

По време на пандемията Димитра направи изложба на открито, която бе част от фестивала „Светлина и вяра в Стария Пловдив“ през декември 2021 г.

Експозицията „Пловдив – Вечният град“ може да бъде разгледана от 21 април до 24 май 2023 г. във всеки работен ден.

Related Articles

Община Балчик изгражда спортни обекти чрез местни инициативни групи

До края на годината Община Балчик ще изпълни втора част от проекта за изграждане на Спортен комплекс „Балик“, финансиран по Програмата за морско дело...

Монтират зарядни станции за електромобили в Габрово

Община Габрово подписа договор с дружеството „ФИНЕС – 2“ ЕООД за поставяне на 3 броя колонки за зареждане на електрически превозни средства с включени...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ