34 C
Пловдив
петък, юли 12, 2024

Откриват фотоизложба „Пловдив – Вечният град“

В Областна администрация Пловдив се открива фотоизложбата „Пловдив – Вечният град“. Тя представя 49 фотографии на пловдивската фотографка Димитра Лефтерова, която не спира да запечатва красотата на Пловдив – един от най-старите живи градове в света.

Фотографиите на Димитра имат свой неподражаем почерк и са изключително разпознаваеми в социалните медии, споделяни и харесвани от хиляди хора по цял свят. Димитра плени сърцата и на японската публика. През 2019 г. тя участва в две изложби в японския град Мураяма. Две нейни снимките станаха част от колекцията от мемориални пощенски марки, посветени на Летните олимпийски игри Токио 2020.

По покана на Българския културен център „Магура“ в Чикаго в края на 2020 г. тя участва в сборна изложба с живописни кадри от Стария град.

По време на пандемията Димитра направи изложба на открито, която бе част от фестивала „Светлина и вяра в Стария Пловдив“ през декември 2021 г.

Експозицията „Пловдив – Вечният град“ може да бъде разгледана от 21 април до 24 май 2023 г. във всеки работен ден.

Related Articles

Покана за дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници в парка на НДК

Дискусия за бъдещия Мемориал на загиналите войници от Първи пехотен софийски полк и Шести пехотен търновски полк ще се проведе днес 9 юли от...

Изграждат модерен кампус за спортните надежди в Стара Загора

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка двама от зам.-кметовете на общината - Надежда Чакърова и арх. Мартин...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ