10 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Старт на ски сезона в големите зимни курорти

Ски сезонът в големите зимни курорти ще бъде открит на 15 и 16 декември. Официалното откриване на сезона в Пампорово е планирано за петък, съобщават от „Пампорово ски“ на сайта си. В деня на откриването лифт картите ще са на промоционална цена.

Предстои да бъде пуснат в употреба и нов шестседалков лифт, както и обновената южна ски зона.

Очаква се изграждането на детския ски парк на ски център „Малина“. Ще бъдат и доставени допълнителни 12 оръдия за изкуствен сняг по пистата към Смолянски езера.

На 15 декември се открива сезонът и на Боровец. Пистите вече са подготвени. Разширява се системата за изкуствен сняг, като в ски център „Ситняково“ са добавени нови стационарни и подвижни оръдия от последно поколение.

В Банско началото на новия зимен туристически сезон ще бъде дадено на 16 декември, съобщиха от Общината. Откриването ще е съпроводено с празнична програма, която ще започне в 9:30 часа на Бъндеришка поляна с игри и концерт, а по писта „Томба“ ще се спуснат със ски спортисти от Банско.

Втората част на програмата ще бъде на централния градски площад от 17:30 часа с кулинарно представяне и дегустация на традиционни ястия.

Related Articles

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта

Две от забележителностите в Севлиево влизат в списъка на стоте национални туристически обекта. От 1-ви април посетителите на местата от културно-историческото ни минало, ще...

Реставрират Форумите Юг и Изток с пари от проекта „По пътя на Античността“

Финансирането е след одобрена концепция за общ туристически маршрут на Пловдив, Стара Загора и Хисаря Пловдив, Стара Загора и Хисаря ще създадат съвместен мащабен туристически...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ