21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Откриват модернизираното читалище „Братя Миладинови – 1914“ в Петрич

До края на януари ще бъде открито обновеното читалище „Братя Миладинови – 1914“ в Петрич. Това каза кметът Димитър Бръчков по време на представяне на резултатите от проекта за модернизиране на сградата. Той посочи, че залите са обзаведени и оборудвани според всички съвременни стандарти, предоставящи комфортна и уютна среда за културните дейци и децата на школите.

Документите за обновеното читалище са вече факт, обектът е с разрешение за ползване от края на миналата година.

Досегашното помещение на музея е преустроено в арт галерия с кафе. Направена е топлоизолация, нова вентилационна, отоплителна, осветителна и ВиК инсталация, осигурена е достъпна среда за хора в неравностойно положение, монтирана е вертикална подвижна платформа.

Ритуалната сграда е с изцяло нова визия, направени са декоративни венециански мазилки, система от опънат таван тип „звездно небе“.

Големият читалищен салон е изцяло обновен. Освен топлоизолация и подмяна на основни инсталации, е монтиран конструктивен скелет за укрепването на акустичната облицовка и е създадена акустична среда, адекватна за всякакъв вид мероприятия. Местата в залата са общо 464, като има изградени такива и за хора в неравностойно положение.

Фоайето също е изцяло ремонтирано. Обособени са нова мултифункционална зала и кабинети за школите към читалището.

Направена е реконструкция и на двете библиотеки – обособени са кътове за четене и места за работа с компютър.

Скоро се очаква да започнат ремонти и на читалищата в селата Марикостиново и Коларово.

Related Articles

Въвеждат обходни маршрути заради модернизацията на първокласния път Мездра – Ботевград

Във връзка с предстоящото затваряне на първокласния път между Мездра и Лютидол на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с кметове и...

Как се произвежда енергия в дома показват на Празник на слънцето в кв. „Факултета“

Как всеки може да произвежда енергия в дома си показват на Празник на слънцето в софийския квартал „Факултета“. Фотоволтаичните системи за балкони и фасади...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ