21 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Осигуряват още над 3 млн. лева за довършването на Водния цикъл в Русе

Още над 3 млн. лв. ще бъдат осигурени за довършването на Водния цикъл в Русе. Това се налага поради необходимостта от индексиране на стойността на административния договор за безвъзмездна финансова помощ с Министерството на околната среда и водите, както и договорите по Закона за обществени поръчки с изпълнителите по проекта в следствие на нарастващата инфлация, водеща до значително повишаване на основните стоки и материали в сферата на строителството. До сега по проекта бяха осигурени 131 783 167 лева.

С допълнително споразумение към договора с „ВиК“ ООД – Русе се увеличава таванът на допустимата сума за получаване на безвъзмездна финансова помощ по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура“ по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 година.

Документът осигурява нови 3 216 832 лева за довършване на водния цикъл в Русе. Припомняме, че на предходно заседание на Общинския съвет беше гласувано кметът Пенчо Милков да подкрепи споменатата промяна, касаеща повишаването на финансова рамка на проекта. По този начин се дава възможност на оператора да кандидатства за част от споменатите над 3 милиона лева пред Европейската банка за възстановяване и развитие. Друга част от парите са собствено участие на ВиК оператора. Спрямо изискванията на проекта, крайният срок за неговото реализиране е 2024-а година.

Related Articles

Започва издаването на лични карти с биометрични данни

Новият образец влиза в сила от 17 юни От 17 юни т.г. Дирекция „Български документи за самоличност“ въвежда нов образец на българска лична карта, съобщиха...

Габрово се включва в международен проект за зелени инвестиции

Община Габрово ще подобри капацитета си за въвеждане на зелени инвестиции в градското развитие чрез участие в партньорски международен проект по Програма „Интеррег“. Той...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ