27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Осигурено е финансиране за обходен маршрут на Тервел

Обходен маршрут на гр. Тервел за тежкотоварните автомобили ще бъде изграден с държавни средства. Проектът е финансиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като до края на тази година Община Тервел трябва да получи половината от средствата – 502 443 лв. с ДДС.

В инвестиционния план са включени два подобекта, за които има изготвени технически проекти и са издадени разрешения за строеж. Първият е за основен ремонт на общински път, който свързва разклона срещу бензиностанцията в началото на град Тервел (входа от град Добрич) с друг общински път – Тервел-Савово. Вторият подобект е изграждане на кръгово кръстовище между пътя Тервел-Савово, републиканския път Ветрино-Алфатар и улиците „Тича“ и „Цар Калоян“.

Техническите проекти са изготвени от Общината още през 2018 г. През тази година е осигурено финансиране, но само за реконструкцията на пътя. Предстои да бъде обявена обществена поръчка и да се избере изпълнител за ремонтните дейности.

Продължава търсенето на средства за изграждане на кръгово кръстовище. Това ще позволи безопасното ползване на новото обходно трасе на града. Община Тервел търси финансиране и за ремонт на пътя Жегларци-Бенковски и Безмер-Гуслар, за да се осигури добра свързаност на всички основни участъци от общинската пътна мрежа.

Related Articles

Още 5 квартала в Бургас с ново осветление

Община Бургас продължава с поетапното обновяване на осветителната система в града. През последните 2 години това се случи в районите край 22 големи булеварда....

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ