24 C
Пловдив
събота, май 25, 2024

Осигурено е финансиране за обновяване на читалище „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица

Започва провеждането на тръжни процедури за избор на изпълнители

Предстои ремонт по енергийно обновяване на сградата на НЧ „ Напредък – 1869“ в Горна Оряховица.Вече е подписан договорът за финансиране, като средствата са общо 2 581 136 лв. От тях 2 499 508 лв. са безвъзмездно осигурени по Механизма за възстановяване и устойчивост, а собственото участие на Община Горна Оряховица е в размер на 81 627 лв.

Трябва да бъдат избрани изпълнители на мерките за информация и публичност, за изготвянето на инвестиционен проект в техническа фаза за извършване на енергийното обновяване, за упражняване на авторски и строителен надзор, както и за изготвяне на независима експертна оценка за постигнатите резултати. По проекта ще се извърши топлинно изолиране на външните стени и покрива, ще се подменят прозорци и врати, тръбна или въздухопроводна мрежа, системата за осветление, предвидена е фотоволтаична централа.

Целта е да се подобри енергийната характеристика на сградата на НЧ „ Напредък 1869“ и да се достигне енергиен клас „А“. Това ще спестява 30% от първичната енергия и ще бъдат намалени разходите за енергопотребление, ще се подобрят условията в помещенията за работа и за предоставяне на услуги.

Снимка: Община Горна Оряховица

Related Articles

Определиха финалистите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“

Ученици от строителните гимназии се бориха за номинации Във финалите на проекта „Аз мога да строя – DELECTO“, организиран от КСБ участваха 62 ученици, разделени...

Община Созопол проектира водопровод от м. Бялата вода до с. Индже войвода

Община Созопол се ангажира да изработи проект за нов водопровод от водоема в местността Бялата вода до с. Индже войвода. Това съобщи кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ